Din guide i djungeln av kosttillskott

Jimmy Nilsson och Robert Aldén bodde tidigare grannar och tränar på samma gym. De saknade ett företag i Klippan som kunde erbjuda kosttillskott och hade båda två tankar kring detta. I mars skickade Robert ett sms till Jimmy och frågade om de inte skulle ta och satsa? 1 april slog de upp dörrarna till Rockfitstore i Klippan och kan nu erbjuda en butik med kosttillskott av utvald, bra kvalitet och personlig service.
– Vi kompletterar varandra bra och jobbar snabbt, säger Jimmy när Söderås Journalen besöker det nystartade företaget.

Butiken ligger i källaren i Jimmys bostad på Generalsgatan 3 i Klippan. Du kan betala med kort eller kontanter och öppettiderna är generösa.
– Vi har öppet måndag-fredag 15-19 och lördagar 10-13. Det som är bra med att ha butiken i anslutning till den egna bostaden är ju att vi kan hjälpa kunderna även när vi inte har öppet. Man kan alltid slå en signal och se om jag är hemma, fortsätter Jimmy.

Kosttillskott FÖR ALLA

Rockfitstore säljer kosttillskott från företaget BMR och ska också ta in produkter från Mutant. Styrketräning är ett stort intresse för både Jimmy och Robert som tränar styrketräning minst fem dagar i veckan på Klippan Power. Med intresset för styrketräning vaknade också intresset för kosten och hur man på bästa sätt hjälper kroppen vid träning.
– Jag och Jimmy säljer bara produkter som vi känner att vi själv kan stå för och använder. Kosttillskott passar för alla motionärer, oavsett om du är gymråtta, triathlet, innebandyspelare eller vilken slags motionär som helst. Efter en power walk är det toppen med exempelvis en shake bestående av kosttillskott, säger Robert.

Butikslokalen i källaren är fräsch och sparsmakat inredd med olika burkar av kosttillskott på hyllorna.
– Kosttillskott är ett komplement till den vanliga kosten. Antingen om man vill gå ner i vikt, upp i vikt eller bygga muskler så hjälper kosttillskotten kroppen att återhämta sig, säger Robert när han och Jimmy visar de olika tillskott som Rockfitstore kan erbjuda.

Personlig och proffsig service

Mottagandet hittills har varit positivt. Killarna har fått höra att det är kul att någon vågar satsa på en butik med kosttillskott i Klippan. Klippan och Perstorp med omnejd är aktiva kommuner där många sysslar med individuell träning eller lagsporter.
– Vi har valt att inte ha någon försäljning via webben. Det finns redan så mycket att köpa på nätet idag när det gäller kosttillskott, och det är en djungel att förstå sig på allt för den som inte är insatt. Genom butiken kan vi hjälpa kunderna direkt. Vi kan ge råd och sätta ihop kompletta scheman för den som vill ha hjälp med det, säger Robert.

Både Robert och Jimmy har andra jobb vid sidan om Rockfitstore. Robert jobbar på NCC Construction i Helsingborg och Jimmy jobbar som processoperatör på Gelita i Stidsvig.
– Framtidsplaner har man alltid, men vi börjar med butiken hemma i källaren för att minimera riskerna. Ser vi till oss själva så har vi saknat en fysisk butik i området med kosttillskott, och där hoppas vi såklart att vi har en marknad att mätta. Bra produkter, bra priser och ett sortiment för alla motionärer och idrottare är vår affärsidé. Så varmt välkomna till oss på Generalsgatan 3, avslutar Jimmy och Robert.