Voff vad kul!

När du kör av från riksväg 21 vid Bruket i Klippan så passerar du Skytteskogen och en hundträningsanläggning på höger sida. Det är där Rönne Hundungdom håller till! Här tränar och tävlar nybörjare och tävlingsekipage sida vid sida.

Åsa Nilsson är ordförande i föreningen som funnits sen 90-talet.
– Vi är från början en ren agilityklubb, men nu har vi även börjat med kurser i rallylydnad för att bredda oss ännu mer, säger Åsa.

– Under våren kommer nya kurser att starta. Är man sugen på att gå agility eller rallylydnad med sin hund så kan man hålla utkik på vår hemsida för kursstart.

Klubben har ofta ekipage ute på tävlingar i hela Sverige och ordnar även klubbtävlingar (du hittar datum för dessa på klippanshopping.se under fliken ”Evenemang”).

Klubbtävlingarna är öppna för alla som vill tävla. Du behöver inte vara medlem i klubben, men vill du tävla om klubbmästerskapet krävs ett medlemskap.

Friträning

I månadsskiftet april/maj kommer klubben börja med friträningar varje torsdagkväll.
– Det är främst för medlemmar men alla är givetvis välkomna. Kanske är man sugen på att lära sig mer om sporten, få råd och tips och då går det utmärkt att besöka oss på torsdagarna.

Träningsplanen är stor och delvis inhägnad och här finns många hinder tillgängliga.
– Under alla mina år som ordförande har vi fått ha våra saker till största delen ifred. Visst, ibland är det någon eller några som saboterat men jag tycker ändå att det fungerar bra. Alla som är medlemmar i någon hundungdomsklubb får lov att använda planen för träning.

Till Rönne Hundungdom är alla välkomna, gammal som ung.
– Namnet lever kvar sen starten, men vi är såklart en klubb för alla, inte bara ungdomar, avslutar Åsa och hälsar dig och din hund välkomna till klubben för rolig och givande träning.