Vinnarna skapade vackra arrangemang

Fyra glada vinnare i Söderås Journalens februaritävling samlades på Olanderssons blommor i Ljungbyhed en solig vårdag.

Emma, Lena, Bitte och Anneth fick under ledning av Kjerstin Lindqvist, ägare till affären, hjälp att göra vackra påskkransar.
– Blommor för mig är glädje och vårkänslor. Jag älskar blommor och blir så glad av dem, säger Bitte Rosenqvist som passar på att inspireras av allt vackert och kreativt som finns hos Olanderssons.

Lena Herven håller med.
– Jag tycker om att arbeta kreativt. En sån här kurs är perfekt när man vill ha hjälp med nya idéer och metoder. Att arbeta med blommor är relativt snabbfixat och man får snabbt ett resultat, säger hon och sätter ytterligare en fjäder i sitt vackra arrangemang.

Dolda talanger

Kjerstin är imponerad av deltagarna.
– De har dolda talanger hela gänget och är väldigt duktiga. Det vi gör idag är påskarrangemang och påskkransar.

Krysantemum, nejlikor, björkris och fjädrar trängs på borden och blir tillbehör i arrangemangen. Anneth Persson samlar på sig massor av inspiration samtidigt som hon skapar en vacker krans.
– Det är så roligt att vara kreativ och få inspiration från Kjerstin och affären.

Nya idéer

Emma Roth tycker om att pyssla. När hon läste att Söderås Journalen tävlade ut möjligheten att vinna ett kurstillfälle hos Olanderssons blommor så nappade hon direkt.
– Här får jag massor av idéer och nu har jag fått lära mig hur jag kan göra snygga kransar. Jättekul! Och fint blir det också, säger hon.

Vi lämnar vinnarna och Kjerstin på Olanderssons blommor. Kreatörerna får ta en liten paus i skapandet och Kjerstin bjuder på fika i den blomstrande butiken.