Så blir du ett loppis-proffs!

Med solen och värmens återkomst blommar också loppisarna upp. Det har blivit dags för garageloppisar, flyttloppisar, söndagsloppisar och föreningsloppisar.

En som har koll på det här med loppis, auktion och second hand är Simon Olsson från Klippan. Simon har alltid haft ett intresse för fynd och udda prylar, något som man kanske inte alltid förknippar med en 15-årig kille!
– Min gammelfarmor åkte runt på loppisar överallt och mina föräldrar gillar också att fynda secondhand. För min del är det udda möbler och roliga småprylar som jag är på jakt efter. Ofta målar och fixar jag till det jag köpt för att få den rätta vintagekänslan, säger Simon.

Var på hugget!

För att hitta de bästa fynden har Simon lite knep som han inviger dig som läser Söderås Journalen i.
– Försök att vara på plats lite innan öppning. De bästa sakerna går oftast först och då gäller det att vara på hugget. Det är klart att det är billigare precis innan stängning, men det är inte alltid så lätt att hitta fynden då.

Internet har också blivit en källa till second hand-fynd och där hittar Simon en hel del. Så pass mycket att han har ett stort lager med möbler och saker som han köpt på sina loppisfärder och Internetsidor som Blocket och Tradera.
– Jag har turen att ha en bror och föräldrar som har körkort och släp. Så det händer ju att jag får tjata lite på dem så att jag kan åka och hämta mina fynd, skrattar Simon.

Simons dröm är att bli inredare. Att få arbeta med att blanda gammalt och nytt och ge fynden ett nytt liv.
– En egen butik med alla mina fynd är såklart också en dröm….
En sak är säker! Är du ute på loppisar i Klippantrakten och letar efter de finaste, udda och bästa fynden lär du stöta ihop med Simon!

Simons bästa tips!

• Leta efter garageloppisar, gårdsloppisar och flyttloppisar för de bästa fynden!
• Var på plats lite innan öppning!
• Var snäll mot dem som kan hjälpa dig att ta hem grejerna!
• Pruta lagom!
• Var inte rädd för att måla och ändra på det du fyndat!