Här är ute inne!

Niklas Andersson kommer från en företagssläkt i Klippan. Hans farfar startade Stigs Autoshop som idag drivs av hans pappa Thomas och farbror Kent. Niklas hade tankar på att arbeta i fordonsbranschen, men istället för bilar blev det möbler. Ängelholms Utemöbler är en av de första butikerna du möter när du kommer in i Ängelholm från väg 13. Klippansonen Niklas välkomnar dig till möbelaffären där du hittar möblerna till trädgården, uterummet och altanen!

Niklas hade jobbat i sju år på Flextoline i Ängelholm när han i februari 2013 tog över butiken. Flextoline hade samma inriktning med utomhusmöbler, men för att göra det lättare för kunderna att förstå vad man säljer i de stora lokalerna bytte Niklas namn till Ängelholms Utemöbler.
– Jag har lärt mig mycket från min pappa och har vetat om att det är mycket jobb med att driva eget företag. Pappa frågade mig när jag tog över om jag var säker på vad jag gav mig in i. Och det var jag! Jag har ju sett vad det innebär att ha eget företag genom jobbet på Flextoline och genom min familj, så jag var väldigt förberedd på att bli egen företagare.

Service utöver det vanliga

Niklas och Leif Hansson jobbar i företaget. De turas om att vara ute i butiken, jobba på kontoret och köra ut med leveranser.
– Leif och jag har ett servicetänkande utöver det vanliga. För oss är det viktigaste att kunden får proffsig butiksservice och åker hem med ett köp som man är nöjd med i många år.

När man kommer in i de stora lokalerna möts man av utemöbler av alla de slag.
– När vi plockar upp säsongens varor är det rena julafton, säger Leif.

– Trenden just nu är mycket konstrotting. Det är ett bra material som är väldigt tåligt och snyggt. Vi har både moderna utemöbler i aluminium, konstrotting och aintwood men även klassiska trädgårdsmöbler i trä och stål från välkända leverantörer, säger Niklas.

Även ”vanliga” möbler

Under höst- och vintersäsongen blir butiken en ”vanlig” möbelaffär med inomhusmöbler. Då kan du som kund hitta sängar, soffor och köksmöblemang bland annat.
– Som med allt annat i butiken är vi flexibla kring detta och tar in möbler efter kundernas efterfrågan. Det bästa med jobbet på Ängelholms Utemöbler är just kontakten med kunderna. Att ha ett eget företag är nya äventyr varje dag, säger Niklas.

– För både mig och Niklas är det viktigt att kunderna vet vad de har köpt. Vi är alltid noga med att kunderna vet hur de ska vårda sina nya möbler så de varar i så många år som det är tänkt, fortsätter Leif.

Niklas bor i lägenhet i Klippan. Han har ingen trädgård att ha utemöbler i, men på balkongen finns givetvis ett snyggt möblemang från den egna butiken. Han jobbar väldigt mycket, sju dagar i veckan för det mesta, men när tid finns umgås han med familjen och flickvännen.

Lånesläp, hemkörning och tillbehör

Den personliga servicen, mötet med kunderna och intrycket av företaget är som sagt väldigt viktigt för Niklas och Leif.
– Vi har gratis lånesläp till alla våra kunder och erbjuder också hemkörning. Vi har ett stort sortiment av möbelskydd och produkter till utemöbler och är måna om att kunderna får rätt möbler för sitt liv och sina intresse.

Niklas och Leif älskar den här tiden på året lite extra. När våren slår till med sin fulla kraft längtar folk ut i trädgård och uterum. Då finns Ängelholms Utemöbler givetvis där för dig.
– Vi hjälper och inspirerar dig alla dagar i veckan. Välkomna hit för personlig service, ett annorlunda utbud och bra kvalitet, avslutar Niklas och hjälper ännu en nöjd kund att lasta in sina nya utemöbler i lånesläpet.