En helt ny värld för Bengt Svensson

”En fantastisk upplevelse där makalöst många människor från Skånes alla hörn dök upp. Representanter från Klippans Kommun och andra kommuner var på plats liksom representanter från näringslivet. Jag fick en oerhörd blandning av gåvor. Italiensk salami, fin konjak och ett sopkärl trängdes på presentbordet. Det kommer ta tid att smälta allt och förstå att en ny värld öppnar sig nu”.

Så summerar före detta kommunalrådet i Klippans Kommun, Bengt Svensson, avtackningen som hölls för honom den 14 mars.
– Jag har ingen som helst uppfattning om vad jag kommer att ägna mig åt nu. Innan jag ger mig in i något ytterligare engagemang så ska jag använda denna sommar till ”karantän”. Därefter kan jag tänka mig att vara engagerad i någon förening. Pensionärslivet är en helt ny värld för mig.

Aldrig tråkigt

Från alla åren som aktiv inom Klippanpolitiken har han många minnen och upplevelser.
– Det har inte varit en enda tråkig dag. Självklart har det varit arbetsamma dagar, men aldrig tråkiga. Tiden har gått kolossalt fort och det är väl därför jag suttit kvar så länge.

Under alla år inom politiken är det massor av olika saker som Bengt Svensson upplevt. Både positiva och negativa.
– Nedläggningen av flyget i Ljungbyhed var en utmaning och nu senast har det varit försäljningen av Naturbruksgymnasiet i Östra Ljungby som varit en stor utmaning. Och givetvis allt som hänt däremellan!

Ingen skuggspelare

På frågan om han kommer att kunna hålla sig ifrån politiken märks det att det är något som Bengt Svensson funderat på.
– Jag har bestämt mig. Jag ska inte bli någon skuggspelare, men jag är fullt medveten om att det kommer dyka upp tillfällen då jag får hålla mig i stolen för att inte lägga mig i.

Till sin efterträdare Kenneth Dådring har han konkreta tips på hur man kan hantera rollen som kommunalråd.
– Gräv där du står. Använd det engagemang du själv har för olika frågor och utgå från dina egna värderingar.

Det är en grå, lite småkall tisdag i mars när Söderås Journalen får en pratstund med Bengt Svensson. Vad ska ett före detta kommunalråd hitta på en helt vanlig vardag där titeln numera är pensionär?
– Jag har kvar ett uppdrag i räddningsnämnden mandatperioden ut så jag ska på ett möte med dem. Som nybliven pensionär känns det skönt att få någonting att göra i eftermiddag!