Aktiv ungdomsförening i Östra Ljungby bygdegård

Östra Ljungby och Stidsvigs ungdomsförening startade 2011. Vid starten inledde man med bio i Östra Ljungbys bygdegård. Sen dess har föreningen utvecklats och kan idag erbjuda bland annat fritidsgård!

Anneli Hammarbäck är ungdomsföreningens ordförande och har varit med sen starten.
– Det behövs något för barnen här. Jag blir så glad när jag ser deras glädje, svarar Anneli på frågan varför hon engagerar sig.

Till fritidsgården kommer barn och ungdomar i åldern 6-14 år. Fritidsgården hyr in sig i bygdegården i Östra Ljungby och har öppet varje onsdag.
– Målsättningen är att ha öppet precis som förra året (49 st onsdagar), men det är osäkert om vi lyckas hålla lika mycket öppet i år igen.

Det är Anneli och en del andra utomstående eldsjälar som bemannar den, bl.a. Annelis mamma som är fritidspedagog.
– Det fanns och finns ett stort behov av en fritidsgård för barnen här och området runt omkring. Ibland sitter besökarna utanför och väntar när vi öppnar! Alla vi som bemannar fritidsgården har andra jobb och har ingen möjlighet att hålla öppet mer, även om det såklart är drömmen, säger Anneli.

Ungdomsråd innan styrelsemötet

Föreningen hade årsmöte i slutet av mars.
– Innan varje möte sammankallas ungdomarna till ett ungdomsråd. Där röstar de på olika förslag som kommit in som vi sen tar upp i styrelsen. I år kom vi bland annat fram till att vi ska försöka ha fler disco än vad vi hade i fjor och sen planerade vi vår årliga resa. Förra året var vi på Liseberg och året innan på Tivoli. Då hyr vi en buss och alla som vill får åka med.

Fritidsgården i Östra Ljungby har som målsättning att ha öppet varje onsdag. Ojämna veckor är det öppet 18.00-19.30 och jämna veckor 17.00-19.00.

I samband med skollov har man oftast öppet lite mer. Till påsklovet ska fritidsgården ha öppet i tre dagar och det blir både biovisning, disco, knytkalas och pyssel med påsktema.
– Kom gärna och hälsa på oss i bygdegården! Just nu har vi ett stort behov av att få in fler frivilliga vuxna till fritidsgården! Gärna en pysslig farmor eller spelsugen morfar som har tid över, avslutar Anneli.