Motiverande frukostmöte

Den 12 februari var det dags för årets första träff för Klippans Kommuns företagsträffar.

Under ledning av kommunens Näringslivsutvecklare, Anders Lindberg, samlades ett 30-tal morgonpigga deltagare. Inbjudna föreläsare var Pelle Sköldbäck, prisad av Svenska hjältar som årets eldsjäl 2012, och Andreas Söderkvist, elitfotbollsdomare.
– Pelle och Andreas presenterade ”Alla kan” som är en
organisation med målet att genom idrott bekämpa utanförskap för de som har någon form av funktionsnedsättning. En väldigt inspirerande och motiverande föreläsning, säger Anders Lindberg.

Nätverka, umgås, lyssna och ät!

Företagsträffarna som Anders och kommunen anordnar äger rum andra onsdagen varje månad. Det är en chans för företagarna att nätverka, umgås, lyssna på intressanta föredrag och samtidigt äta något gott.
– Jag försöker variera träffarna mellan frukost, lunch och middag för att tiderna ska passa alla. Vid varje träff kommer det nästan alltid någon nytt företag. Denna gång kunde vi välkomna 5 nya företag, och det är såklart jätteroligt!

Förutom Pelle Sköldbäck och Andreas Söderkvist gästade också Jan Nilsson från Kupolen i Klippan och berättade om Ride of Hope och Spin of Hope (se Söderås Journalen februari 2014 för mer information).

Inkubatorverksamhet

Nästa företagsträff är den 11 mars. Då blir det lunch på Best Western och inbjudna föreläsare är inkubatorverksamheten Think (en inkubator väljer ut nystartade, innovativa företag med mål att hjälpa dem utvecklas och nå framgång på marknaden). Även Rune Pettersson från Klippans brottarklubb kommer och berättar om framtiden för klubben.