Dansa in våren…

På Valborgsmässoafton, den 30 april, är det dags för en unik spelning på Ekebo. Då samlas lokala storheter under ett och samma tak när ”himmabanden” Donnez, Callinaz och Canyons bjuder upp till dans.
– Det är första gången vi har ”himmakväll med himmabanden”, säger Bert Lundqvist, PR- och marknadsansvarig på Ekebo, och en av dem som kom med idén till Valborgsspelningen.

De tre banden är alla rikskända och har mycket nytt på gång. Callinaz som är hemmahörande i Klippan håller på och spelar in en ny skiva. Donnez från Perstorp släpper sin nya skiva den 2 april och Canyons med frontfiguren Tina Svensson från Örkelljunga har nyligen släppt sin senaste skiva.

Musik med vårmeny

– Banden tyckte att det var en rolig idé och ser fram emot att möta våren med publiken. För de som vill kommer det även serveras en vårmeny. Under tiden maten serveras och avnjuts kommer banden även att spela underhållningsmusik innan dansen startar på riktigt.

Valborg är en stor danskväll för många och att svänga sina lurviga till bra musik är ett utmärkt sätt att fira in våren på!

Tina Svensson

Sång/dragspel i Canyons

Vad har du för förväntningar på Valborgsspelningen på Ekebo?
– Först och främst är det givetvis kul att spela med kollegorna Donnez och Callinaz. Det är band som finns nära oss geografiskt och Ekebo känns verkligen ”hemma”. Vi har spelat med både Donnez och Callinaz tidigare på stora festivaler, både i Malung och på Ekebo, men det är första gången vi har en ”egen” spelning tillsammans.

Vad har ni annars på gång i Canyons just nu?
– Vår senaste skiva har fått väldigt bra recensioner och det är såklart jätteroligt. I sommar är det fullspäckat schema och då kommer vi tillbaka till bland annat Ekebo. Vi ska också ut på en Norrlandsturné och under våren/sommaren släpper vi en ny singel. Allsången i Örkelljunga med mig som allsångsledare är ett givet sommarinslag, så varken jag eller Canyons kommer att sitta sysslolösa.

Vad kommer ni bjuda på för musik till Valborgsspelningen?
– Det blir mycket schlagers och melodifestivallåtar och vi ser verkligen fram emot att spela för den dansglada publiken på Ekebo.

Carolina Skaarup-Olsson

Kapellmästare och sångerska i Callinaz

Vad är känslan inför Valborgsmässoafton-spelningen på Ekebo?
– Det ska bli hur kul som helst! Vi har ju varit med på Ekebo-festivalen tidigare, och det är ju alltid roligt! Men detta är ju ett nytt och mera lokalt koncept så det ska bli jättespännande att se hur det faller ut. Vi hoppas på mycket folk.

Har Du några nyheter att bjuda på från Callinaz?
– Vi är i full gång med en ny skiva. Som det är sagt just nu så ska den släppas den 16 maj.

Hur ser sommarens turnéplan ut?
– Den ser hur bra ut som helst! Vi ska bland annat till Dansbandsveckan i Malung och vi gör även en Norrlandsturné där vi bland annat spelar på Täfteå loge.

Lycka till med både Ekebo-spelningen och allt framöver!
– Tack!

Donald Laitila

Sång och klaviatur i Donnez

Vad tycker du om idén att sammanföra ”hemmabanden”?
– Det känns som en väldigt bra idé! Det är kul att få chansen att få spela på hemmaplan. Det finns många bra band i Skåne och det ska bli kul att dela scen med Callinaz och Canyons. Ekebo är ett ypperligt ställe för dans och Valborgsmässoafton är en rolig dag att spela på. Folk är glada och vill gå ut och roa sig på Valborg!

Vad är på gång för Donnez just nu?
– Vår nya skiva är precis färdig. Det är den första skivan vi gjort helt på egen hand i vår studio. Den släpps den 2 april, så det är otroligt spännande och roligt. Hela sommaren är fullbokad med spelningar. Denna sommar har vi många spelningar i Skåne, bland annat i Landskrona, Malmö och såklart på Ekebofestivalen.
Känns det inte trist att du missar Majbålet och den tillhörande alldeles för varma, söndergrillade korven?
– Nä. Jag har sett så många majbål. Då är det roligare att se folk dansa och ha kul!