Zignerat Zachhau

En sak som är roligt med nya år och nystarter förutom alla nyårslöften (som jag ännu inte brutit! Hurra och duktig tjockis!) är alla kursstarter. Min sambo, föräldrar och systrar har börjat gömma Vuxenskolornas utskick för de vet att jag alltid hittar minst fyra kurser jag anmäler mig till.

En kort summering av kurser jag gått:

 • Nåltovning. Tydligen blev man cirkelledare på den kursen, så jag kan titulera mig kursledare i nåltovning.
 • Kajakkurs. Hade en vision att jag skulle paddla fram som Pocahontas. Istället var jag livrädd, fick för mig att det var hajar överallt och hade en nära-döden upplevelse när jag gjorde eskimåsvängen.
 • Valpkurs. Tre eller fyra gånger med min vuxna hund.
 • Agilitykurs med hunden.
 • Freestylekurs med hunden.
 • Kantarellsök med hunden.
 • Keramikkurs.
 • Danska för nybörjare.
 • Glasfusing-kurs.
 • Stickning.
 • Smycketillverkning.
 • Solo-salsa (perfekt, man slapp dansa med nån. Synd att jag rör mig som ett kylskåp
 • Lchf-kurs (mycket märklig kurs. Folk som satt och berättade om sitt favoritsnacks: majonnäs med tonfisk i olja).

Alla kurser med hunden har oftast slutat med att jag sprungit och jagat den lilla råttan över träningsplanen och övervägt att sälja honom.

Det finns mer…karate, poweryoga, mindfulnessvandring (jättetråkigt och alla gick så jävla sakta, skulle klappa träd och fånga dagen), löpträningskurs och en hel del annat som jag glömt/förträngt.

När du får denna färska Söderås Journal i din brevlåda inleds sportlovet i Klippans kommun. Gissa om jag älskade sportlovet som yngre? Massvis med aktiviteter att prova på och en chans att testa sporter man varit nyfiken på. Underbart!

Nu måste jag sluta, ikväll är det simkurs för vuxna som vill utveckla sin simteknik och sen måste jag packa mina saker som jag ska ha med på glaskursen om några dagar. Oj, titta….här ligger ju två utskick från Studieförbundet Vuxenskolan och ABF. Bäst att jag tittar igenom dom…..