Gamla släkter får liv på nytt

Intresset för släktforskning har växt kolossalt de senaste åren. Det märker man inte minst hos föreningen Åsbo Släkt- och Folklivsforskare. I dag har klubben drygt 470 medlemmar och det ökar stadigt!

Föreningen har öppet hus udda veckor måndagar och fredagar klockan 13.00-16.00 på 47:an i Klippan.
– Då har vi öppet för ALLA, inte bara medlemmar, och vårt mål är att kunna hjälpa till direkt, säger föreningens ordförande Bengt Emgård.

– I vår lokal finns ett gediget arkiv som man kan söka i. När man väl har börjat släktforska kan man inte sluta! Det intressanta är egentligen inte namnen man får fram, utan historierna bakom de människor man hittar. Det är som om de gamla släkterna får liv på nytt.

Blomgrens arkiv – 37 000 bilder!

Åsbo Släkt- och Folklivsforskare har genom ett samarbete med Klippans Kulturnämnd och Hembygdsföreningen lyckats göra bilderna från Blomgrens bilder tillgängliga så folk kan söka bland dem. Föreningen har även kvällsträffar där man diskuterar olika frågor och bjuder in föreläsare.
– I föreningen har vi många som är ”specialister” och kan hjälpa till med klurigheter som kan uppstå när man släktforskar. Bland annat har vi vår vice ordförande Lena Ringbrandt Ekelund som är väldigt duktig på att söka upp amerikanska emigranter, avslutar Bengt Emgård och hälsar dig hjärtligt välkommen till Åsbo Släkt- och Folklivsforskare.