Fokus på ledarskap för företagarna

Företagarna i Klippan och Klippans kommuns Näringslivsutvecklare Anders Lindberg har ett spännande projekt i gång. Stefan Sperlingsson, företagsutvecklare och coach, håller i kursen ”Företagsledarutbildning med fokus på ledarskap”. Företagare i Klippans kommun och kommunerna runt om är inbjudna att delta vid de sex kurstillfällena.

Söderås Journalen smög in en kall eftermiddag när man hade sin fjärde träff på Best Western i Klippan och tog pulsen på kursen.
– Det är en företagsledarutbildning med fokus på ledarskap. Den riktar sig främst till företagare som varit igång ett tag och vill ha lite energi och motivation, säger Anders Lindberg.

Stefan Sperlingsson har förberett kvällens ”lektion” och tagit fram uppgifter och diskussionsmaterial till kursdeltagarna.
– Att vara företagare handlar om att leda sig själv och andra. På den här kursen sätter vi upp mål och hittar motivationen och energin i att leda ett företag.

Insikter, diskussioner och gemenskap

Tobbe Persson äger KMT (Klippans Maskintjänst) i Klippan och är en av deltagarna.
– Det är intressant att få ventilera sina egna tankar och utmaningar. Stefan tar upp mycket som man inte tänkt på tidigare.

Magnus Persson från Solotec i Åstorp och Kerstin Göransson från Göranssons Anläggningar i Bjuv håller med Tobbe.
– När vi sitter och pratar inser man att man inte är ensam med de utmaningar man stöter på, oavsett bransch, säger Magnus.

– Genom en sån här kurs får man insikt i vad man behöver jobba med. Många av de ”verktyg” man får av Stefan har man med sig utan att tänka på det och efter varje träff är det mycket att reflektera över, fortsätter Kerstin.

– Denna satsning har växt fram sen ett par år tillbaka. Nu omfattas företagarna i Örkelljunga, Perstorp, Svalöv, Klippan, Åstorp och Bjuv. Förhoppningen är att vi ska kunna dra igång en omgång till innan sommaren, avslutar Anders Lindberg innan han och de övriga deltagarna kastar sig över kvällens frågeställningar och diskussioner.