Cykla med hjärta och ben – Ride of hope/Spin of hope

Har du börjat planera din sommarsemester? Några som vet vad dom ska göra under semestern är Anders Nilsson, Jan Nilsson och Madelene Persson. Den 28 juni till den 6 juli ska de avverka 110 mil på cykelsadeln genom Wales och England. Ride of Hope Europe heter cykelevenemanget de är med i och alla pengar går till Barncancerfonden.
– Vi samlar in pengar fram tills vi sitter på cyklarna. Fram tills dess har vårt lag, Team Skåne, event med insamlingar i princip varje helg, säger Anders.

De olika lagen tävlar om vem som kan samla ihop mest pengar innan de sätter igång cykeläventyret.

Deltagarna betalar själv för resan, cykel, logi, mat och allt som behövs innan och under resan. Alla som deltar i Ride of Hope Europe är motionärer, men det gemensamma intresset är cykling och att gynna en god sak, i detta fall Barncancerfonden.
– Team Skåne består av ungefär 25 personer. Jag övertalades av Anders att hänga på, säger Madde som aldrig suttit på en tävlingscykel.
– Detta är kanske min 30-årskris, men jag gillar att cykla samtidigt som jag tycker att pengarna och evenemanget stöttar ett bra ändamål, fortsätter hon.

Jan är en ”klassiker” (vilket innebär att man under en 12-månaders period ska köra Engelbrektsloppet eller Vasaloppet, cykla Vätternrundan, simma Vansbrosimningen/Vansbro Öppen Älv och springa Lidingöloppet) och hans närmsta satsning är Vasaloppet. Anders har cyklat en hel del och är aktiv i Åstorps Cykelklubb.
– Jag sa till Madde att det är klart hon ska följa med, Ride of Hope Europe fixar alla. Sen blev jag nervös och började fundera på om jag själv verkligen klarar det, skrattar Anders.

I Sverige finns cirka 150 deltagare som kommer åka med sina olika lag till Ride of Hope i England. Lagen kommer passera Harwich, Cambridge, Nottingham, Chester, Bangor, Shrewsbury, Oxford, Dorking och slutligen London.
– Vi har tittat på turen i Google Maps och det ser ut att vara riktigt vackert, säger Madde.

Spin of Hope

Det är för sent att anmäla sig till Englands-äventyret, men för dig som är sugen på att cykla och samtidigt stödja Team Skånes insamling till Barncancerfonden så finns det en utmärkt chans att använda både hjärta och ben!

Den 29 mars är det Spin of Hope på Kupolen i Klippan. Då ”köper” man som företag eller privatperson en spinningcykel i 12 timmar, från klockan 07.00-19.00. Sen väljer man själv hur man vill hålla igång den. Startavgiften är 1500 kronor/lag och hela beloppet går till Barncancerfonden.
– Jag har fått med ett gäng på 10-12 personer från mitt jobb, Hemköp i Ljungbyhed, säger Madde.

– Detta är en utmärkt chans för företag att utmana varandra. Eller kompisgänget som vill gynna en god sak och samtidigt träna. Vi kan också erbjuda guldcykeln, då skänker man 3000 kronor och får då en guldknapp att fästa på träningströjorna och det syns i laglistan på hemsidan att man valt guldcykeln, säger Jan.

Det kommer finnas instruktörer på plats under alla 12 timmarna och Spin of Hope körs på ett 100-tal anläggningar runt om i landet. Målet är att samla in 3 miljoner kronor för att stödja barn med cancer.

250 mil på cykeln i bagaget innan start….

Team Skåne med Anders, Jan och Madde tränar tillsammans en gång i veckan till att börja med. Målet är att ha i alla fall 250 mil på cykeln i bagaget innan de landar i England.

Cyklisterna som deltar i Ride of Hope Europe kommer köra i mål dagen innan Tour de France har en etappmålgång i samma stad.
– När vi rullar i mål vet jag i alla fall tre stycken som kommer kunna visa upp världens smile, säger Anders.

Vill du stödja Team Skåne och hjälpa laget att bekämpa barncancer? Då finns det många vägar att gå:
– Säg till chefen/kollegorna/kompisarna/ditt idrottslag att boka en Spinningcykel på Spin of Hope den 29 mars. www.spinofhope.se

– Besök www.rideofhope.se och sök ”Team Skåne” där du kan lämna ditt bidrag www.barncancerfonden.se/1309352087/

– Ta kontakt med Jan på Kupolen och köp Barncancerfondens armband eller pin.