Brottare från hela världen i Klippan

Den 28 februari fylls Klippan av brottare från över 20 olika länder. Det har blivit dags för Klippan Lady Open, en av världens största brottningstävlingar.

Olle Svensson är sekreterare för Klippans BK (Brottnings Klubb) och tävlingsledare för Klippan Lady Open.
– Det ser ut att bli många deltagare i år. Vi har kapacitet för 250 tävlande, och vi kan redan konstatera att vi kommer att komma upp i över 200 deltagare. Jag har varit med sen starten 1989 och visst är det mycket jobb, men vi har en otroligt duktig funktionärsstab. De flesta funktionärerna har varit med flera år och har mycket rutin, det gör att vi har en bra stomme att jobba med, säger Olle.

Svenska eliten

Olle hoppas på att hela den svenska eliten kommer finnas på plats i Klippan under tävlingen.
– Jenny Fransson (hemmahörande i Klippans BK) är skadad i sitt knä och har opererats, men jag hoppas att hon kan vara med. Sofia Mattsson och hennes syster Johanna Mattsson är två som jag hoppas kommer delta. Fredrika Pettersson är också ”vår egen” och hon har goda chanser på medalj.

Klippan Lady Open pågår mellan den 28 februari till den 2 mars.
– För oss som klubb betyder det jättemycket att anordna detta, både PR-mässigt och inkomstmässigt. Vi har plats till 400 i publiken, så alla är varmt välkomna, avslutar tävlingsledaren Olle Svensson innan han återgår till planeringen av en av världens största brottningstävlingar.