Nostalgisk allsång

Den 24 september var det café och allsång med Bernhard Ingelsson på Kristallen i Klippan. Råkade du missa denna gång får du som tur är snart en ny chans, sista tisdagen varje månad är Bernhard nämligen inbokad för ännu fler nostalgiska allsångsträffar.

Kommunens nytillträdda äldrepedagog Carina Rasmusson sammanfattar det hela med ett ord: – SUCCE!
Äldreomsorgen och Treklöverns samarbete i ”sjuvåningshuset” vid Torget i Klippan har blivit ett lyckat trygghetsboende. På bottenvåningen i huset hittar vi Kristallen, gemensamhetslokalen där många aktiviteter anordnas, både för de boende i huset och kommunens pensionärer.
– Över 40 personer var på Kristallen. Man sjöng, dansade och stämningen var på topp! Både äldre från kommunens boende och de som bor i egna lägenheter är välkomna. Bernhard är väldigt populär, han är undersköterska i kommunen men också en väldigt duktig sångare och gitarrist, säger Carina.

Trygghet

Carinas jobb som äldrepedagog innebär att arbeta förebyggande, gemenskapsfrämjande och ge stöd så att de äldre ska kunna känna sig trygga.

Hon finns på plats på Kristallen klockan 8-12 måndag till fredag och är tillgänglig på telefon vardagar 7.30-16.00. Att hjälpa dig som är äldre att fylla i blanketter och ordna evenemang av olika slag är några av hennes arbetsuppgifter. Carina fungerar som en extra trygghet för hyresgästerna i trygghetsboendet och för de personer som kommer till Kristallen för att umgås. Dessutom kommer hon att ta över de anhörig-cirklar som finns i kommunen. Ett anhörig-kafé finns också med i planeringen. Detta arbete görs tillsammans med anhörigkonsulenten Mia Berglund och demenssjuksköterskorna Ingrid Hovèn och Annette Thoresson.
Carina samarbetar mycket med de frivilliga som ställer upp och hjälper till i arbetet med de äldre.
– Allsången hade inte gått att genomföra utan de frivilliga som kommer hit och deltar och hjälper till. Därför söker jag fler som är intresserade av att arbeta frivilligt. Det kan handla om att komma hit och vara med på allsången, gå ut och gå, bara sitta och prata eller ta en liten tur på byn med någon.

Är du intresserad av att ställa upp som frivillig kan du kontakta Carina Rasmusson på Kristallen 0435-282 82

Aktiviteter på Kristallen:
Tisdagar: Café kl. 13.30-15.30
Torsdagar: Husfika kl 13.30-15.30
Fredagar: Balansträning kl. 10.00-11.00
Under dagtid på vardagarna erbjuds det också bland annat bingo, bridge, sångkör, målarkurser och utflykter, m.m. (genom PRO).