Hört på… Företagslunch 9/10

På Harrys i Klippan samlades Företagarna den 9 oktober för att ta del av företagslunch.

Tony Blomqvist från Arbetsförmedlingen var inbjuden som gäst och berättade om projektet ”Jobbsökarna”. Projektet är ett samarbete mellan Företagarna och Arbetsförmedlingen.
– Jag arbetar uppsökande för att hitta dolda jobb och samtidigt samla erfarenheter för att bättre förstå de behov som finns bland arbetsgivare i små- och medelstora företag, säger Tony.

Han är en av sex arbetsförmedlare som jobbar med projektet och hans arbetsområde är Skåne och Blekinge.

Tony informerade efter lunchen hur Arbetsförmedlingen kan hjälpa företagarna att hitta rätt arbetskraft.

Skapar kontakter

Mikael Svensson, Områdeschef på Treklövern Bostads AB, är en av gästerna som sitter och lyssnar på dagens företagslunch.
– Företagsträffarna är en bra möjlighet att skapa kontakter och få information. Man får ett ansikte på folk som man kanske stöter på längre fram i olika sammanhang. Det här är ett trevligt sätt att träffa kommunens företagare på.

Vid ett annat bord sitter Johan Bengtsson från Segra Gymnasium tillsammans med Maria Hidestål, Klippans Kommuns gymnasiesamordnare.
– Jag har varit med på några av företagarnas träffar tidigare. Det är trevligt med ett nätverk och något jag kan ha med mig i mitt arbete, säger Johan.

Maria Hidestål tycker också det är mycket bra att träffa företagarna och skapa kontakter.
– Jag är med för att vara länken mellan näringslivet, arbetslivet och ungdomarna på våra skolor. Så företagsträffarna är väldigt viktiga även för mig, säger Maria.

– Det är svårt för företagare att hitta rätt arbetskraft. Genom Jobbsökarna kan vi göra det lättare för företagarna att rekrytera rätt. Och för arbetssökande kan vi hjälpa till att hitta jobben, säger Tony.