Förvandlar papper

Söderås Journalen ger dig inte bara massa information om vad som händer och sker runt Söderåsen, den kan också användas till mycket annat! Den kan förvandlas till en svan, en drake eller varför inte en uggla?

I alla fall om 14-årige Oscar Persson från Perstorp får bestämma. Han har nämligen lärt sig att göra 3D-origami, en pappersvikningskonst som består av att man sätter ihop pappersbitar till en figur.
– Jag utgår från ett A4-papper, som sen blir 32 exakt likadana bitar.

Dessa bitar sätter Oscar sen ihop. Ugglor, svanar och fiskar är några av de djur han skapat av papper.

Utställning på Perstorps bibliotek

Under september månad kunde du se några av Oscars alster på Perstorps bibliotek.
– Jag har förutom figurerna som visades på biblioteket också gjort en drake. Men den var för stor, så den kunde jag inte flytta, säger papperskreatören.

– Jag har alltid tyckt om att vika papper, och origami har jag lärt mig genom att läsa på Internet där man kan hitta en massa inspiration, säger Oscar som till vardags går i klass 8 på Centralskolan i Perstorp. Kompisarna tycker att Oscars intresse är roligt och han har till och med sålt några av sina skapelser till klasskamraterna.

Är du nyfiken på fler av Oscars papperskonster så kan du följa honom på instagram: ossi99 Där får vi kanske se vad han kan åstadkomma av just den här sidan!