50-års fest!

Den 29 oktober är ingen vanlig dag. Just detta datum för 50 år sedan startade Rädda Barnen i Klippan och bemärkelsedagen passerar inte obemärkt förbi, varken för barn eller vuxna.

Helena Florell är ordförande för Rädda Barnen i Klippan och har suttit på sin post i drygt 10 år. Idag är man 130 medlemmar i Klippankretsen och ett antal aktiva träffas varje månad.

Rädda Barnens arbete bedrivs helt med ideella medel som man får in genom olika evenemang.
– Vi har en årlig golftävling som ordnas av Ingegerd Renvall, en av våra medlemmar som varit med sen starten. Vi har vårt lotteri varje julskyltning i Klippan. En annan inkomstkälla är att vi får in en del pengar när folk fyller år och inte önskar sig presenter, utan hellre vill att folk skänker en slant till oss, säger Helena.

Musikföreställning

På ”födelsedagen” är både barn och vuxna inbjudna att vara med och kalasa. Barnen i kommunen bjuds på musikföreställningen Alm 22. Det är en föreställning med mycket musik som handlar om en koltrast som kraschlandar under en alm. Föreställningen baseras på en bok med samma namn som handlar om hur det är att komma ensam till ett nytt land. Det är författaren till boken, Charlotta Jeppsson och musikkompositören Agneta Almqvist, som gör föreställningen.
– Dagbarnvårdare, förskolor och föräldrar med barn i åldern 4-5 år är välkomna att se denna fina föreställning. I Klippan visas föreställnigen på Snyggatorpsskolan och i Ljungbyhed på förskolan Heden.

För de vuxna kommer man under eftermiddagen och kvällen att ha en föreläsning med Sandra Torstensson som håller i externa föreläsningar för Rädda Barnen. Hon kommer att föreläsa om barnkonventionen på Åbyskolan. Rädda Barnen i samarbete med Klippans kommun bjuder in pedagoger, politiker och allmänheten att ta del av föreläsningen.

Motverka utanförskap

– Vi samarbetar med skolans kuratorer som har möjlighet att söka bidrag till barn och ungdomar i Klippans kommun. Vi har också en vision om att kunna erbjuda aktiv läxhjälp, berättar Helena som gärna välkomnar fler medlemmar.

Är du intresserad av Rädda Barnens viktiga och betydelsefulla arbete hittar du mer information på hemsidan: www.raddabarnen.se


Vad? Rädda Barnen Klippan 50 år
När? 29 oktober
Var? För barn 4-5 år: Musikföreställningen Alm 22 på Snyggatorpsskolan, Klippan kl. 09.30 och 10.30. Förskolan Heden, Ljungbyhed kl. 13.00.
För vuxna: Föreläsning med Sandra Torstensson, Åbyskolan kl 15.00 och 18.30