20-årskalas!

För 20 år sedan bestämde sig Lars Andersson och hans hustru Fia för att ta över dåvarande Ljungbyhallen i Ljungbyhed. Året var 1993 och butiken har fram till idag hunnit med ett flertal namnbyten, idag tillhör de matvarukedjan Hemköp.

”Butiken mitt i byn med det stora hjärtat som älskar mat”, så beskriver Lars affären idag.
– När jag och Fia tog över var vi 8 anställda, idag är vi 19. Vår stora fördel är att det alltid finns personal att be om hjälp vilken dag du som kund än väljer att handla, säger Lars.

Lyckad delikatessdisk

Genom åren har Hemköp också utökat ytan och verksamheten. Idag erbjuder man kunderna en 700 kvm stor livsmedelsaffär som dessutom levererar cateringmat och dagens lunch från det egna köket. Lars och Fias döttrar Jessica och Jonna växte i princip upp på Hemköp.
– Vi hade en koja på lagerloftet där vi lekte när mamma och pappa jobbade. Nu är vi med och tar butiken framåt och utvecklar nya idéer. Vår delikatessdisk är ett exempel på en lyckad nysatsning. Här kan vi erbjuda färdig plockmat som underlättar i vardagen, säger Jessica och Jonna när vi pratar om butikens alla satsningar.

Dagens lunch

Varje dag tillagar det egna köket dagens lunch.
– Jag har sett hur mycket mat som slängs och tänkte att det måste vi ju kunna åtgärda på något vis. I vårt kök tar vi vara på maten vilket är bra både för både miljön och våra kunder, säger Lars.

– Vårt kök kommer också satsa på en färdig 3-rätters meny fredagen den 1 november inför Alla Helgons-helgen. Bara att ta hem och värma, fyller Jonna i.

Fest i dagarna fem!

Hela oktober firas det att det är 20-årsjubileum för Hemköp med Lars i spetsen. Just vecka 44 firar man lite extra.
– Det ska verkligen märkas att vi ”fyller år”! Både kunder och personal ska ha extra roligt i butiken under höstlovsveckan, säger Jessica.

Hela festprogrammet för vecka 44 på Hemköp i Ljungbyhed hittar du på Hemköps företagssida på Klippanshopping.se.