Välkommen hem till Eva´s Catering

Känslan av att befinna sig i ett ombonat, hemtrevligt kök infinner sig direkt när man kommer in genom dörrarna och när maten serveras bekräftas detta. Riktigt genuint hemlagad husmanskost är det som står på menyn när man besöker Evas Catering i Stidsvig.

Riktig favorit

Dagens lunch när Söderås Journalen besöker Eva´s Catering är stekt fläsk med raggmunk.
– När det serveras rätter med fläsk, oavsett om det är raggmunk eller bruna bönor, så märker man att det är en riktig favorit hos lunchgästerna, säger Eva Svensson, ägare till Eva´s catering.

Dagens lunch till privatpersoner och företag

Tillsammans med Sandra Malm och Birgitta Blaffert, har Eva sedan tidig morgon förberett dagens lunch. Inte bara till gästerna som kommer till restaurangen i Stidsvig, utan också till alla de företag och kunder som beställt lunch för utkörning. Allt bröd och alla kakor bakas i restaurangen, och just idag serveras hembakta biskvier till efterrätt.
– Det är faktiskt folk som frågat om de inte kan få börja köpa biskvier, skrattar Eva som inte har några planer just nu på att ge sig in i kakbranschen också.

Cateringverksamhet med stort utbud

Eva har drivit sin restaurang sedan 2001 och har förutom sin lunchservering också cateringverksamhet.
– Olika sorters bufféer, smörgåstårtor och 3-rätters menyer är några av de saker som vi kan erbjuda till fester, bröllop, minnesstunder och andra träffar.

I princip är Eva´s Catering ute varje helg och levererar mat till olika arrangemang och ordnar också servering om det önskas.

Lunchleveranser

Vad många företag kanske inte vet är att Eva´s catering kan leverera lunch direkt till företaget.
– Fredagar är vår stora baguettedag. Då gör vi över 300 baguetter som vi levererar till företag som bjuder sina anställda på frukost eller lunchbaguette. Vi har vår alldeles egen specialbaguette som består av lökröra, bacon och två stekta ägg. Den är väldigt populär.

Passar alltid utmärkt med husmanskost

Vid ett bord sitter familjen Lång och äter. Ann, Jan-Erik och sonen Lukas Lång låter sig väl smaka av den goda raggmunken.
– Vi har gått hit i flera år och även anlitat Eva´s till catering, säger Ann.

Sonen Lucas är hemma från Göteborg för att hjälpa till med husmålning.
– Det passar alltid utmärkt med husmanskost, säger han.

– Ja, och du brukar ju vilja ha mycket mat så Eva´s är perfekt, flikar mamma in.

Eva´s egen favorit

– Mina kunder är de som vill ha vanlig husmanskost, säger Eva och berättar att hon fick lära sig redan som liten att laga mat från grunden.
– Min favoriträtt är bruna bönor med fläsk, det är en klassiker!

Marcus Thomsen och Jonny Ekström som jobbar på ICO PAL (utgår från Helsingborg) besöker Eva´s för första gången.
– Jag har kört förbi många gånger, men det kommer absolut bli fler besök, säger Jonny.

Marcus håller med:
– Det här är husmanskost!

Rallycross och folkrace

Eva Svensson har verkligen fullt upp, men när möjlighet ges tycker hon om att hälsa på barnbarnen, plocka svamp och vara ute och gå långa promenader i skogen.
– Jag har också återupptäckt rallycross och folkrace i Hässleholms motorklubb. Den gamla tiden kommer tillbaka, det känns som jag är 20 år igen när man sitter och tittar och känner dofterna. Och så älskar alla mina vänner som är där mina baguetter, säger Eva.
Eva´s dotter Linda Frank har hoppat in och hjälp till med disken dagen till ära, och hon inflikar att mamma inte har mycket ledig tid utöver allt jobb med en restaurang- och all cateringverksamheten.

Söndagsmiddag och 3-rätters cateringmeny

Planer på att trappa ner finns inte och Eva har många planer för framtiden.
– Nu finns vi även på facebook och matmässigt kommer vi börja med söndagsmiddag sista söndagen i månaden from september. Då kommer det serveras varmrätt och efterrätt. Vi kommer också börja med catering på en 3-rätters meny.

Och avslutningsvis, hur smakade biskvin? Så fantastiskt gott som bara en hembakad kaka kan smaka!