Frukostbuffé med proffs-touch

– Aningen nervöst men samtidigt världens chans att verkligen få jobba med två riktiga proffs!
Så summerar Susanne Lundin frukosten på Best Western den 18 oktober.
Denna morgon var man nämligen först ut bland alla Best Western hotell i landet att servera en frukost framtagen i samarbete med Tina Nordström och hennes kock-kollega Benny Cederberg.

Det nya frukostkoncept kallas Best Breakfast by Tina.
– Vi börjar här i Klippan, och efter det kommer vi att testa konceptet på ytterligare sju hotell. Därefter kommer konceptet successivt att rullas ut på resterande Best Western hotell, säger Benny Cederberg.
På invigningsdagen var både Tina Nordström och Benny Cederberg på plats i Klippan. Förutom det nya frukostkonceptet har man gjort om interiören i hela matsalen så det är mycket nytt just denna morgon!
– Bland annat har vi tagit fram ett jättegott kryddsocker som man kan använda till sin frukostfil. Det tipsade jag en frukostgäst om, säger Tina.

Upplägg, smaker och recept

Konceptet består dels i ett antal nya produkter från Tina ”by Tina” samt mindre rätter baserade på recept från Tina ”Tina Cooking”. Med Tinas hjälp görs också en generell översyn av sortimentet för att genomgående höja kvalitén på produkterna och jobba mer med närproducerat.
– På detta sätt får vi in ny, spännande inspiration i restaurangen men kan behålla vår personliga stil, säger Susanne.

– Hela idén med det här konceptet är att inspirera personalen på hotellen att arbeta med upplägg, smaker och recept, fortsätter tv-kocken.

Inga hemligheter

De recept som Benny och Tina tagit fram kommer att ändras efter hand och säsonger.
– Och de är inte hemliga recept, en del av dem ser man i frukostbroschyren och kan skriva av. Bland annat gör vi ett bröd som blivit så populärt att jag har folk som kommer in och köper limpor av det, avslutar Susanne Lundin innan hon vinkar adjö efter en intensiv premiärmorgon.