Ny digital tryckpress – nya möjligheter

Om du passerade Adapt Media i somras och såg en stor hjullastare lyfta in något i lokalerna så bevittnade du när den nya tryckpressen kom på plats.

En tryckpress som innebär att produktionen och kapaciteten kan öka ytterligare på Adapt Media och erbjuda både privata kunder och företag fler tjänster.
– Det känns bra att vi har kunnat utveckla Adapt Media till ett fullserviceföretag inom reklam. I dagens stressade samhälle har folk inte tid att sitta och ringa till flera olika företag som ska utföra olika tjänster. Anlitar man Adapt Media så räcker det att ringa ett samtal så ordnar vi allt: ide – text – foto – layout – produktion – tryck. Oavsett om det gäller inbjudningskort till en fest för en privatperson eller broschyrer för ett företag, säger Bengt Wetterberg, VD, som startade Adapt Media för sex år sen.

Lokal reklambyrå

Just behovet av att ha en lokal reklambyrå för marknadsföring kände Bengt tidigt att det fanns ett behov av hos företagarna i bygden.

För två år sen satsade Bengt och Adapt Media på att ha ett eget digitalt tryckeri i huset för att kunna erbjuda kunderna helhetslösningar inom marknadsföring och reklam. Utvecklingen innebär att företaget hela tiden får fler och fler kunder.

Snabba leveranser

– Med vår nya digitala tryckpress kan vi jobba mycket snabbare och en del beställningar kan vi leverera samma dag som de har beställts.

Inbjudningskort, foldrar, broschyrer, visitkort, kuvert, brevpapper och produktblad är något av allt de material man kan beställa och få utformat genom Adapt Media. Det finns egentligen inga begränsningar på vad man kan erbjuda.
– En positiv inställning tillsammans med vår personals kreativa kunnande täcker faktiskt in de flesta behov våra kunder har, säger Bengt.

Fotoutskrifter

Adapt Media har både stora och små företag som kunder och mottot är att alla ska vara nöjda.
– Förutom vår nya digitala tryckpress har vi också en maskin där vi printar ut material för rollups och fotoutskrifter. Det kan vara allt från körkortsfoto till en utskrift som är 25 meter vilket är vad som finns på hela rullen.
– Fast någon 25-metersbeställning har vi inte fått ännu, skrattar Bengt.

Söderås Journalen och klippanshopping.se

Adapt Media producerar också tidsskrifter. Klöverbladet, Bobladet Perstorp, Kvidinge Församlingsblad, Riseberga/Färingtofta Församlingsblad skapas på Adapt Media sedan 6 år tillbaka. Förutom det digitala tryckeriet med alla dess möjligheter producerar Adapt Media också de egna produkterna Söderås Journalen och Klippanshopping.se.
– Söderås Journalen och Klippanshopping.se
står för ungefär 20 % av verksamheten. Söderås Journalen är väldigt populär i sitt utgivningsområde (det kan du som läsare kanske intyga eftersom du just nu läser den! Red:s anm.), och alla våra annonsörer brukar också intyga att en annons i vår tidning ger alltid ett bra utfall.
– Klippanshopping.se är också på rak uppgång med cirka 4 500 unika besökare per månad, men givetvis vill vi ha ännu fler som kikar in på vår sajt, säger Bengt med målmedveten blick.

Behöver man hjälp med reklam, marknadsföring och foto kan man alltid besöka adaptmedia.se eller ringa på 0435-77 90 50.
– Alla är välkomna. Oavsett om du är privatperson eller företag så kan vi säkert hjälpa dig på ett eller annat sätt, avslutar Bengt samtidigt som den digitala tryckpressen går igång för ännu en produktion!