Höstglöd
För och med alla!

Den 5 oktober kommer skaparlusten och inspirationen att flöda i Coops gamla lokaler i Perstorp. Då är det dags för den numera årligt återkommande Höstglöd, en mässa med mottot ”med allt för alla”.

Och det är just så Gun Ekenskog på Studieförbundet Vuxenskolan i Mellanskåne tänker när hon tar in utställare och medverkande.
– Hittar jag något jag tror kan inspirera eller intressera folk tar jag in dem, säger Gun som till vardags jobbar på Studieförbundet Mellanskåne i Perstorp.

Höstglöd startade 2008 med kvinnomässa som blev så populär att det tände gnistan till Höstglöd och Våreld.
– Då var det enbart en kvinnomässa, men det gick så bra att vi bjöd in männen också att medverka och då blev det så bra som det är idag, fortsätter Gun som har hektiska dagar inför mässan.

I nuläget finns inga planer på att utöka till två dagar, och det verkar vara ett vinnande koncept för besöksrekordet ligger på 600 personer under en dag.

Höstglöd + långlördag = SANT

I år bjöd Vårfestarrangörerna in till en träff inför Höstglöd vilket lett till ett samarbete i Perstorp . I centrum passar man på att ha långlördag och då har butikerna i Perstorp öppet med erbjudanden och tävlingar mellan 10-16. Det kommer också att vara bakluckeloppis i centrum.

Bland utställarna på Höstglöd hittar man allt som kan tänkas inspirera och många hantverkare från orten passar på att visa upp sina alster. Även många av ortens föreningar deltar, liksom kyrkan som har ansiktsmålning på torget och biblioteket har Emil-dag för hela familjen.

Inträdet är liksom tidigare år gratis.

Vad: Höstglöd ”Med allt för alla”
Var: Coops gamla lokaler i Perstorp, Köpmangatan.
När: 5 oktober klockan 10-16