Engagerad 18-åring fick stipendium

”För sitt goda studieresultat och sin sociala kompetens.” Ja, så löd motiveringen när 18-åriga Jasmin Anderström tog emot stipendium på 7 500 kronor under en lunch med Rotary i Klippan.

Jasmin Anderström har nyss tagit studenten och har massor av planer för framtiden. Hon blev nominerad som stipendiat av Göran Elmegård för sitt engagemang för krigsdrabbade i Sri Lanka.

Jasmin inspirerades av mamma

2011 var Jasmin i Sri Lanka med familjen för att fira sin mamma som fyllde år. Istället för att ha fest gav mamman tre benproteser till krigsdrabbade män. I Sri Lanka försörjer männen familjen, och kan mannen försörja sin familj så har barnen råd att gå i skolan och skaffa en utbildning.

Detta inspirerade Jasmin som fortsatt med samma tanke som sin mamma och har bland annat genom Snyggatorpsskolan och deras ”Operation Dagsverke” samlat in över 55 000 kronor.
– Jag ska åka ner till Sri Lanka i december och kommer att använda pengarna som samlats in till vattenbrunnar, rullstolar och myggnät i Jaffna. Jaffna drabbades hårt av kriget och barnen där behöver bland annat myggnät eftersom där är mycket dengufeber och myggsjukdomar.

Inget svårt val

– Det var inget svårt val att ge Jasmin stipendiumet, säger Sven Sjöling som är stipendieansvarig hos Rotary i Klippan.

– Jasmin´s engagemang är enastående.

Efter Sri Lanka blir det USA för den nyblivna stipendiaten, Boston för att vara exakt. Där ska Jasmin studera företagsekonomi.
– Det är en stor ära att få stipendiumet och jag är så tacksam mot Göran som tipsade och Rotary såklart, avslutar Jasmin.