Rolig vers gav gratis tvättpolletter

När Söderås Journalen och Klippans Biltvätt lottade ut tvättpolletter för hela 2 000 kronor, var det många bilägare som kände sig manade. Men vi på redaktionen hade faktiskt inget särskilt svårt jobb den här gången. Ljungbyhedsbon Magnus Ekstén var den stora favoriten från början. Här intill kan du läsa hans vinnarvers. Visst är det nästan omöjligt att läsa den utan att dra ordentligt på munnen?

Gillar att skriva

Magnus Ekstén har alltid gillat att skriva. Vid sidan av yrket som busschaufför ägnar han delar av fritiden till att skriva dikter och låttexter.
– Jag har väl någon slags ”poetådra” i mig, och brukar ofta vara med i slogantävlingar och sånt när det finns möjlighet.
Versen om hans akuta behov av tvättpolletter kom till honom på nolltid. Magnus Opel Astra har stått utomhus hela vintern, och efter­som snön dröjde sig kvar var det svårt att hålla bilen ren.
– Jag blev mer och mer irriterad på den där smutsiga bilen, och när jag läste att ni lottade ut polletter satte jag mig ner för att skriva ihop någonting.

Trogen kund

Magnus är en trogen kund hos Klippans Biltvätt och har tvättat bilen där många gånger tidigare. Nu har han polletter så det räcker för ett bra tag framöver.
– De kommer nog att vara länge. Man måste ju inte köra fulltvätt med dammsugning varje gång, konstaterar en nöjd vinnare.

Vinnarversen

Har snart sagt var svordom,
om mitt mögia fordon.

Kör runt som ett svin,
när man vill va’ ren o fin.

Dags för skum o vann
så de’ skvätter.

Vänligen skicka mig snarast
en påse tvättpolletter!