Motorträff med välgörenhets­tema på Ljungbyhed Park

Den 31 maj till den 2 juni kommer Ljungbyhed Park att fyllas av motorcyklar och raggarbilar. Då är det näm­ligen dags för den första upplagan av Luggudeträffen. Arrangörer är Glidarna MC från Källna och Big Block Raggers från Klippan.

– Vi började snacka ihop oss redan förra sommaren om det här. Det finns inte så många träffar i den här regionen, så därför bestämde vi oss för att göra något ihop, säger Tommy Larsson, president i Glidarna MC.

Slutet arrangemang – förutom på lördagen

Luggudeträffen är huvudsakligen ett arrangemang för MC- och raggar­bilsklubbar. Tommy Larsson vittnar i skrivande stund (slutet av april) om att man fått in anmälningar från många klubbar, både svenska och och norska. Under helgen på Ljungbyhed Park kommer musikuppträdanden varvas med utställningar för både bilar och MC, och man kommer dessutom att ordna välgörenhetskörningar.
– Under lördagen öppnar vi upp för allmänheten, som får betala 50 kronor för att komma in och se sig omkring. Då kommer vi även att köra Big Block Run, där alla bilarna kör i karavan, och så kommer samtliga motorcyklar att åka i karavan uppför Söderåsen. Anmälnings­avgiften för detta är 50 kronor.

Pengar till Barncancerföreningen

Alla pengar man får in i inträde och anmälningsavgifter kommer att gå till Barncancerföreningen, som också kommer att ha folk med insamlingsbössor på plats.
– Det känns bra att kunna stötta Barncancerföreningen, som är en helt ideell förening där varenda krona går oavkortat till verksam­heten. Vi har fått väldigt bra sponsorhjälp från en rad Klippanföretag, och det har möjliggjort att vi kan skänka pengarna som kommer in till Barncancerföreningen, säger Tommy Larsson.

Gemensamma intressen

De båda arrangörsklubbarna har en del gemensamt – men skiljer sig också åt. Medan Glidarna MC helst tar sig fram på två hjul föredrar Big Block Raggers det dubbla antalet hjul.
– Alla är ju motorintresserade, och då känns det roligt att kunna göra det här tillsammans.