Ett ögonblick…

… Carolina Skaarup Olsson, sångerska i Klippans dansbandsstolthet Callinaz, som har haft en turbulent inledning på 2013.

Det har varit rena sjukstugan hos er, eller hur?
– Ja det har varit riktigt tungt. Jag blev dålig i halsen redan kring nyår, och då fick vi ställa in tre spelningar. Jag var rädd att det var halsfluss, men det var ”bara” ett virus, så vila var det enda som hjälpte. När jag sedan var redo igen blev vår basist sjuk, men då åkte jag på något ”influensaaktigt” och då fick vi ju ställa in spelningar på
Finlandsbåtarna uppe i Stockholm också.

Hur känns det att behöva ställa in?
– Det är otroligt tråkigt. När det är båtspelningar vet vi sedan tidigare att många planerar in en mini-
semester för att åka en kryssning och dansa till just oss. Då känns det nästan som att man sviker dom, även om de förstår. Man måste ju tänka långsiktigt och vara rädd om hälsan.

Ni var väl även nominerade till ett fint pris?
Berätta!
– Ja, vi blev som enda mogenband nominerade i Manifestgalans dansbandskategori. Manifest-
galan är en gala för alla oberoende skivförlag, och det är riktigt prestigefyllt att vara med där. Tyvärr vann vi inte, och eftersom vi var sjuka så missade vi även galan på Nalen i Stockholm. Det var tråkigt, men inget att göra åt.

Vad har ni annars på gång?
– Det är mycket spelningar som vanligt. Vi har väl börjat att planera så smått för att spela in en ny skiva, men det är inte så långt gånget än. Jag ser verkligen fram emot våren och sommaren. Det är ju då det är som allra roligast att vara dansbandsmusiker, när man kommer ut till logarna och festivalerna. I sommar ska vi bland annat till festivalerna i Malung och på Ekebo, och sedan återvänder vi till Täfteå för en ny spelning, och vi ska till exempel till Casino Cosmopol i Sundsvall – det ska bli hur kul som helst!