Ny verkmästare på Börjessons Bil

Börjessons Bil i Klippan byter verkmästare! Det är Dennis Hansson, bördig från Åsljunga, som efter tio år i Borås flyttar hemåt för att ta över efter Joel Mattiasson, som i sin tur går vidare till en tjänst som reservdelschef på Börjessons huvudkontor i Ängelholm.
– Jag har gått på fordonsgymnasiet i Klippan, så det känns kul att komma tillbaka hit, tycker Dennis Hansson.

Upplärningsperiod

Dennis Hanssons anställning på Börjessons bil påbörjades redan i augusti. Under hela hösten har han gått vid sidan om Joel Mattiasson för att lära sig verkmästarjobbet från grunden – en lösning som har fungerat mycket bra.
– Det har varit guld värt att arbeta tillsammans med Joel hela hösten. Jag har fortfarande saker kvar att lära mig, men nu när Joel slutar vid årsskiftet har jag en mycket bredare kunskapsbas att stå på än vad jag hade haft om jag skulle börjat direkt utan den här ”utbildningen”.

Fin organisation

Dennis Hansson trivs alltså mycket bra på sin nya arbetsplats, och har bara gott att säga om Börjessons Bil.
– Det är inte alla företag som skulle ta kostnaden för att låta den gamle verkmästaren lära upp den nye. Överlag känns Börjessons Bil som ett väldigt familjärt företag trots att det är så stort. Det är korta beslutsvägar och som chef har man stort mandat att ta egna beslut – allt måste inte ”processas” i evigheter.

Auktoriserad märkesverkstad

Börjessons Bil i Klippan är auktoriserad märkesverkstad för Volkswagen (person- och transportbilar) och Skoda. Som verkmästare kommer Dennis Hansson att arbeta helt och hållet ”bakom skrivbordet” och lämnar därmed bilmekanikerrollen bakom sig. Efter att de senaste tio åren ha varvat arbete som tekniker på Porsche med en egen bilverkstad tycker han att det känns bra.
– Jag skruvar med mina egna bilar på fritiden, så det ska nästan bli lite skönt göra andra saker på jobbet. Det blir lättare att skilja på arbete och hobby då.