Internationell dansskola ger kurser i Klippan!

Från och med vecka 5 kommer dans-läraren Orlando Ahumada, som driver dansskolan Impulse i Helsingborg, att starta upp kurser i latinodanser (för barn och vuxna) och zumba på bad-
huset i Klippan.
– Jag kommer att undervisa i salsa och zumba varje måndag, och om intresset är stort kommer jag att utöka och öppna dansskola även i Klippan, säger han.

I Helsingborg sedan 2002

Sedan 2002 driver Orlando Ahumada alltså dansskolan Impulse i Helsingborg. Han har under denna tid haft samarbeten med gymnasieskolor både där och i Köpenhamn.
– Att samarbeta med olika skolor är ett fantastiskt sätt att lära barn och ungdomar att dansa och ta del av andra kulturer. Eftersom jag är spansktalande kan dansundervisningen även bli en del av den ordinarie språkundervisningen.

Energi, passion, puls och glädje

Orlando är född och uppvuxen i Chile och kom till Sverige på 80-talet. Hans ledord är energi, passion, puls och glädje, och han började arbeta som danslärare 1997. Den personliga danskarriären har varit mycket framgångsrik, och Orlando har blivit såväl svensk som nordisk mästare i salsa, och har även tagit en bronsmedalj i VM i samma gren. Han har också varit huvudperson i dansdokumentären ”Two steps to heaven”, och åker kontinuerligt runt i världen för att hitta dansernas ursprung, deras kultur och för att ta lektioner för de bästa lärarna. Senast var han i Dominikanska republiken kring årsskiftet.
– Jag ville utveckla mina kunskaper i bachata, och även hitta ny inspiration till zumban.

Dans frigör endorfiner

Orlando har lång erfarenhet av att undervisa barn och vuxna i alla åldrar. Han jobbar med dansundervisning runt om i Sverige och även internationellt.
– Jag arrangerar och medverkar i danskongresser, undervisar på olika dansskolor, festivaler och kommunarrangemang.

Att dansa är nyttigt för alla, menar Orlando.
– Dansen är underbar för att få riktigt bra motion, social gemenskap och energi. När man dansar frigörs massor av endorfiner som ger glädje och välbefinnande. Balans, koordination och kondition tränas på ett utmärkt sätt i dansen och dansen kan anpassas för att passa all åldrar.

Många kurser i Helsingborg

Orlando undervisar idag bland annat i pardanser som salsa, bachata, kizomba, zouk och är alltså även lärare i zumba. Impulse i Helsingborg har även ett stort utbud av övrig dansundervisning. Bland annat ger man kurser i reaggaeton, dancehall, street dance, pole fitness, jazz och zumba. En nyhet under 2013 är att man erbjuder dansundervisning med den kända dansaren Aya. Hon kommer varje måndag att flyga in från Paris för att jobba som danslärare i dancehall och reaggaeton.
– Vi kommer även att erbjuda balettundervisning för barn och vuxna, samt babysalsa där barn mellan 6 månader och 2 år dansar med sina föräldrar i bärsele