Snickare på dina villkor

”En snickare på dina villkor” – så står det på Jolus hemsida, och denna slogan är verkligen något som man lever upp till. Här gör man nämligen allt för kunden – vare sig det gäller byggprojekt, fastighetsservice eller underhåll.

– Vår ambition är att kunna erbjuda våra kunder en helhetslösning där kunden endast har kontakt med en hantverkare som är ansvarig för hela processen. Vi har bra samarbete med andra hantverkare och företag och det gör att vi kan erbjuda en helhet, både till företag och privatpersoner, säger VD:n och ägaren Jonas Lundin.

Fullskaligt finsnickeri

Jolu startades hemma i Jonas Lundins garage 2003. Under de dryga 10 år som gått sedan dess har företaget växt till att nu omfatta sex anställda, fördelade på en administrativ tjänst och resten byggnadssnickare. Man arbetar både mot företag och privatpersoner (70-30 i fördelning enligt Jonas Lundin) och kan som sagt hjälpa till med det mesta. De nybyggda lokalerna vid Fabriksallén i Klippan rymmer ett fullskaligt finsnickeri, där kunder kan komma in med specialbeställningar på alltifrån kök och lister till bänkskivor eller fönster.
– Vi tycker det känns kul att kunna vara en liten ”hustomte” åt alla som vill ha hjälp med saker och ting. Kunderna kan bara komma in med en ritning eller en idé, så ordnar våra duktiga snickare resten, säger Jonas Lundin.

Stora på fönster

Jolu är även återförsäljare för ORAMA-fönster, dörrar och vikpartier. De är tillverkade av glasfiberkomposit och aluminium, vilket gör att de är helt underhållsfria. Förutom att sälja nya fönster så kan Jolu renovera gamla fönster, både till företag och till privatpersoner.
– Många vill ju ha det gamla ”stuket” på sina fönster, men för tätningens skull måste de ju renoveras då och då, och det kan vi också hjälpa till med.

Ett lyft med nya lokaler

Att ha flyttat in i nya lokaler har gjort att Jolu tagit ytterligare ett steg i utvecklingen.
– Det är lätt för folk att ta sig hit, och vi syns ordentligt för alla som passerar. Vi är inte riktigt klara med våra egna lokaler än eftersom vi bygger i egen regi men vår verksamhet är i full gång.