Kopplar ihop närhet och service!

Trots ständig konkurrens från de stora vitvarukedjorna står sig Ljungbyheds eget lokala alternativ, Herners El, bättre än någonsin. Familjeföretaget är inne på sitt 29:e år, och kombinerar fortfarande butiksförsäljning och service med installationsarbeten ute på fältet.

– Den lokala anknytningen och att vi är duktiga på service är vår absolut största fördel gentemot de större konkurrenterna – det är det som gör att vi fortfarande är igång efter snart 30 år, säger Ulla Herner.

Liten butik från början

Herners El går alltså så långt tillbaka i tiden som 1984. Lars Herner och en arbetskollega arbetade på Sjöholms El, men när denna firma köptes upp och lades ner bestämde de sig för att starta eget. Man arbetade tillsammans under namnet Hero El fram till 1988, då familjen Herner tog över helt och hållet och bytte namn till Herners El. Fram till 1986 arbetade man enbart med installationer, men när man köpte Ljungbyhedsfirman Elmontage startades också butiken.
– Det var en jätteliten butik i det så kallade Amerikahuset på Skolgatan. Lokalen vi har i dag är betydligt större, säger Ulla Herner.

Vitvaror och småel

Herners El säljer huvudsakligen vitvaror, men kan även erbjuda installationsmaterial och småel som tillexempel kaffe- och vattenkokare, brödrostar och andra hushållsrelaterade produkter. Kunderna kommer mest från närområdet, och många är Herners trogna sedan långt tillbaka i tiden. Företaget består förutom Ulla Herner av maken Lars, sonen Niklas och ytterligare två elektriker.
– Vi brukar säga att det är lagom med 4-5 elektriker, det passar en firma av vår storlek ganska bra.

Mycket företagskunder

När det gäller installationer arbetar Herners El huvudsakligen mot företagskunder. På
senare år har man haft mycket jobb i Helsingborg, Ängelholm, Svalöv och även i
Örkelljunga. Man ser hela tiden till att utbilda sina elektriker.
– Det är viktigt att hänga med i utvecklingen på installationssidan, det händer alltid mycket där, säger Ulla Herner.