Hyr Tornsborgs Tivoli för festen!

Anrika Tornsborgs Tivoli är en riktigt klassisk fest-
plats. Fastigheten, som varit i Färingtofta IK:s ägo sedan 1954, firade 100-årsjubileum 2010.
Lokalerna hyrs ut omkring 40 gånger per år.

– SPF Färingtofta står ensamma för 27 av dessa tillfällen med sina torsdagsdanser. Därför önskar vi naturligtvis att ännu fler väljer att lägga sina födelsedags- eller bröllopsfester hos oss, säger Olle Jönsson, ordförande i Färingtofta IK:s Tornsborgskommitté.

Helhetslösning för bröllop

Ska man hålla exempelvis bröllop finns dessutom Färingtofta kyrka bra en dryg kilometer bort, och för det brudpar som önskar kan Färingtofta IK hjälpa till och ordna transport med häst och vagn mellan kyrkan och fest-
platsen.
– Vi har dessutom en tanke om att kunna erbjuda en helhetslösning med catering till de som eventuellt önskar det.

Flytt av toalett

Under hösten kommer Tornsborgs Tivoli att få en rejäl uppfräschning. Bland annat ska herrtoaletten nere i källaren flyttas upp på markplan. Trappan som leder ner till källaren är nämligen alldeles för brant, och har lett till en och annan vurpa genom åren.
– Vi har fått 90 000 i bidrag för materialkostnader av kommunstyrelsens arbetsutskott. Totalt kommer ombygg-naden nog att gå på drygt 200 000.

Allt arbete som genomförs är ideellt, så det får ta den tid det tar. Olle Jönsson själv är pensionerad byggnads-
snickare, och kommer att vara den som leder arbetet.

100-tals timmar varje år

Det kräver naturligtvis en hel del arbetstimmar när man ska hålla en över 100 år gammal byggnad i ordning. Olle Jönsson uppskattar att kommittén lägger 100-tals timmar i lokalerna varje år.
– Det senaste vi gjorde var att byta reglar under dans-banegolvet. Vi rev upp parketten och golvbrädorna, så nu är det i toppskick igen.