Fixa stassen och presenten!

Sommaren är festernas tid och den inleds med studenten och inte minst studentbal. Mycket ska inhandlas och tiden är knapp, så varför flänga och fara ut till de stora köpcentren när det finns butiker bara runt knuten som kan ge dig mer personlig service? För att underlätta jakten på bland annat presenter och festblåsa har Söderås Journalen spanat runt bland några butiker.

P.S Glöm för allt i världen inte att boka maten i god tid hos någon av bygdens duktiga matproducenter…D.S

Ulla Herner, Herners El i Ljungbyhed
Har ni några tips på bra prylar att ge till en student?

– Något som är populärt är ju espressomaskiner och det har vi många fina modeller. Sedan har vi plattänger, locktänger, rak-
apparater eller varför inte ge bort en eltandborste?

Eva-Lena Burnesson-Carlsson, Guld o Silversmedjan i Klippan
Vad har ni för fint till studentpresent?

– Vi har mycket fint från Ti Sento, ett italienskt märke med smycken i sterlingsilver, stenar och pärlor i alla möjliga färger. För killar har vi ”From Soldier to Soldier”-armband i flätad fallskärmslina med lås i silver eller guld. Det är inte alla som gillar smycken, och då har ju Georg Jensen en del fina grejor i stål. Till exempel tårtspade, ljusstakar eller salladsbestick. Eller så kan man komma in med sitt gamla guld och få gjort ett nytt smycke som ingen annan har – det är ju det vi är bäst på!

Maria Harrysson, Trendi Skor i Perstorp
Hur ser årets studentskor ut?

– Modet är väldigt fritt just nu, vi har allt från platta till superhöga skor. De klassiska pumpsen och kilklacken kommer starkt. Jag tycker att man ska våga satsa på färg. En rosa eller knallröd sko till de vita studentkläderna är jättesnyggt! Killarnas fin-skor går i beige, konjak, grått eller brunt. Har man en mer avslappnad stil så funkar ett par gympaskor fint, det finns ju många lite mer fina gympaskor idag som inte ser ut som joggingskor.

Marie-Louise Strand, Alma Kläder & Ting i Perstorp
Har du några bra tips på studentpresent?

– Just nu säljer vi mycket smycken från ett märke som heter VÅGA. Smyckena är i olika metaller, halvädelsten, sötvattenpärlor och läder.

Hur ska man klä sig till festen?

– Vi har mycket festkläder för de som ska gå på studentmottagningarna. I år är det mycket klänningar, både långa och klänningar i traditionell längd. Det ska vara mycket färg, inte bara vitt!

Alina Sjödin, Fräck & Fin i Klippan
Har du något bra tips på studentpresent?

– Rihanna och Beyonces dofter är väldigt populära bland tjejerna och har ett bra pris. För killarna är det Puma och Beckham som gäller – även de fina dofter till ett bra pris.

Hur blir man festfin?

– Vi har fått in ett nytt sminkmärke som heter Miyo, där priserna är från 29 till 59 kronor. De har både foundation, mascara, ögonskugga och nagellack. Studenten kan ju bli mycket kostsam och då kanske man inte vill lägga så mycket pengar på just detta. En nyhet är att vi även tar hål i öronen.