Fest med fokus på det lokala!

Den 25-26 maj är det dags för Perstorpsfestivalen!

Årets upplaga kommer bland annat bjuda på musikunderhållning av Willez och Floridos och för de minsta blir det barnteater i parken. Givetvis blir det även talangjakt, tivoli och ponnyridning som sig bör på en festival – men med ett undantag: inga knallar.
– Här är det fokus på det lokala, Perstorpsfestivalen är nog ganska unik på det sättet, menar festivalgeneral Jim Vagerstam.

Det viktigaste med Perstorpsfestivalen är att skapa ett slags ”vi-känsla”. Istället för knallar väljer man att låta lokala föreningar och företag visa upp sin verksamhet och varor.
– Det är fler föreningar än vanligt som ska vara med i år så det är kul, säger Jim Vagerstam.

Även om själva festivalen hålls i dagarna två kommer hela veckan ha ett festivaltema. För varje hundralapp man handlar i Perstorps butiker får du en lott till dragningen på fredag där det finns fina priser att vinna.

Är det något som är nytt för i år?

– Vi försöker ha mer för barnen i år, speciellt då på fredagen. Perstorps räddningstjänst som är Sveriges bästa när det gäller kemiolyckor kommer att hålla i en spännande övning. Perstorps gymnasium kommer att visa kemiexperiment för barnen. Perstorps Kyrka kommer att ha ”Thank God is Friday” där de sätter upp ett stort tält där man kan fika, snacka och sjunga karaoke.

För mer utförligt program se www.perstorpsfestivalen.se