Callinaz nominerade i Guldsladden – för andra året!

Det är inte bara Willez man förknippar med Klippan när man pratar om dansband i Sverige numera! Callinaz från Klippan har seglat upp som en komet i dansbandsbranschen.

Mycket som skrivs om dansbandsbranschen idag är att det är kris. Detta är inget som gäller för Callinaz! På bara 1,5 år har man gått ifrån att starta orkestern till att man idag har 140 bokade jobb! Förra året var man nominerade till Årets Sångerska och Årets mogenband i tävlingen Guldsladden. I år har Callinaz två nomineringar igen i samma tävling. Carolina Skaarup-Olsson är nominerad i kategorin Årets sångerska och Andreas Holmberg till Årets trummis!

Hur känns detta, Carolina?
– Det är helt fantastiskt att vi återigen är nominerade och nu i individuella klasser.

Vem är det som nominerar?
– Den som vann Årets sångerska förra året är med och nominerar detta år. Det är smickrande för att det är Anna Sköld från Wizex som har utsett mig. Wizex har ju på senare år kommit starkt igen efter många tidigare storhetsår. De var bland annat med i Dansbanskampen 2010 och blev mycket uppmärksammade där. Så jag är jättestolt att just Anna tycker att jag ska ha priset!

Söderås Journalen kontaktade Anna Sköld för att stämma av vad hennes motivering till att nominera Carolina är.
– Det som är så roligt med detta pris är att det är dansbandspubliken som utser segraren. Det innebär att det är ett brett pris, säger Anna.
– Egentligen var det en ganska lätt uppgift för mig. Jag känner inte Carolina så väl, men har följt hennes intåg i branschen på olika sätt.
– Carolina är en ung (21 år, red. anm.), ambitiös, målmedveten och duktig tjej som på kort tid har gjort ett stort intryck i dansbands-Sverige. Hon är helt enkelt en väldigt stark kvinna som inte är rädd för att ”sticka ut”. Att hon dessutom har en vacker och varm sångröst som gör en glad när man hör den, var de parametrar som gjorde det lätt för mig att utse henne! Jag önskar henne all lycka och ska med spänning följa Callinaz vidare karriär!

Inga dåliga ord att höra från en rutinerad artist och sångerska, Carolina!
– Nej, det är fantastiskt roligt att höra och sporrar mig till att jobba vidare, säger Carolina.

Ytterligare en nominering till Callinaz

Det är som sagt inte bara Carolina som fått en utnämning i Guldsladden. Andreas Holmberg är nominerad till Årets trummis. Söderås Journalen frågar Andreas hur det känns?
– Det är jättekul, men det kom som en chock när jag fick reda på det.

Hur hamnade du i dansbandssvängen?
– Man kan väl säga att jag har växt upp med det. Min far spelade i Krassows orkester när jag växte upp, så man fick intresset med sig oavsett om man ville eller ej. Jag var 9 år när jag fick mitt första trumset. Först testade jag rock i olika former som många gör i tonåren. I slutet av tonåren började jag lyssna mer och mer på dansmusik och kände då att det kunde vara min grej, säger Andreas.
– När jag sedan fick kontakt med Carolina och Callinaz så var det inte så mycket att tveka på och här är vi nu med en bra spelplan, en ljus framtid och så nomineringen till Årets trummis! Jag är bara så ödmjukt nöjd och glad som det går att bli!

Vem nomierade dig, Andreas?
– Robin Rignell, som är trummis i Hedins, nominerade mig, säger en tacksam Andreas.

Söderås Journalen är så klart nyfiken på hur Robin tänkte när han nominerade Andreas och når honom just hemkommen från en turné:
– Jag har följt Callinaz ända sedan de hade sin första spelning på Granbacken i Lund. De spelade nämligen nonstop med oss där.
– Dels fascineras jag av Callinaz som band med Carolina som en jätteduktig kapellmästare. Hon har en förmåga att få ihop bra musiker till ett bra gäng, som är så viktigt när man ska ut och turnera och leva tätt tillsammans.
– En av dessa bra musiker är just Andreas. Han är en bra trumslagare som vet vad som behövs i just dansmusiken, nämligen att vara stabil och konsekvent i sitt musicerande. Jag tycker också det är kul att yngre förmågor visar framfötterna i dessa tävlingar som Guldsladden är, säger Robin. Det behövs föryngring i dansbandsbranschen.

Ny buss

Till sist frågar Söderås Journalen om Callinaz har några andra nyheter på gång.
– Vi har precis skaffat en buss. Det är ett måste med en större buss när vi nu ska turnera Sverige runt. Vi måste ha övernattningsmöjligheter i bussen för att kunna hålla kostnaderna nere, säger Carolina som redan låter som en driven företagsledare.
– Vi har också en ny keyboardkille, Derry Davey, som är kanonduktig! Han har studerat på musiklinjen på Skurups Folkhögskola och han kommer att tillföra Callinaz jättemycket med sitt klaviaturspel.
– En ny CD finns också med i planerna men vi vet i dagsläget inte riktigt när det blir aktuellt med att den kommer ut, säger Carolina.

Ni ska spela Ljudbangen i Ljungbyhed Pingstafton och på Klippanfestivalen torsdagen den 14 juni, hur känner ni inför det?
– Det ska bli jättekul! Callinaz har aldrig spelat i Ljungbyhed, men jag har i karriärens början spelat på Ljudbangen med Millez! Och det är ju föregångaren till Willez, skrattar Carolina.
– I Klippan har vi inte spelat sedan Gatufesten förra våren och vår releasefest i september, och det har hänt så mycket sedan dess, så nu ska det bli kul att träffa hemmapubliken igen, avslutar Carolina.

Söderås Journalen tackar för samtalet och önskar Klippans nya stolthet i dansbandsbranschen ett stort lycka till framöver! Rösta gärna på dem genom att maila roster@guldsladden.se

– Förresten, jag glömde ju att berätta att vi vecka 29 ska spela i Malung på Dansbandsveckan, säger Carolina just innan hon stänger dörren på väg ut från Adapt Medias lokaler.

Som sagt; Callinaz hörs, syns och finns snart över allt där det ”slås en sula på parketten!