Åsa från Smörgåskupén startar Åsa´s Skafferi – med bra lunchalternativ!

Nu blir det andra bullar! Åsa Hanöl från Smörgåskupén startar nytt modernt fik på Bruksgatan med satsning på lättare luncher. Men de väl tilltagna smörgåstårtorna, med kyckling och bacon som given favorit, tillsammans med festfat, baguetter, pajer, sallader och smarriga tårtor kommer givetvis att finnas kvar.

Åsa Hanöl ser en lucka i Klippans lunchutbud

– Det saknas ett alternativ till alla pizzerior eller den klassiska dagens. Jag vill kunna erbjuda ett lättare och lite nyttigare alternativ. Vi har bakad potatis med olika röror, fräscha sallader, pajer och toast. Planerna är att sätta upp en fläkt för att kunna servera lite lättare varma rätter. Sedan kommer jag att bygga på cateringen med bland annat texmex-buffé och tapastallrik.

More is more

Förutom cateringen och luncherna har Åsas Skafferi allt annat som ett traditionellt fik har att erbjuda om än med lite (läs: större) särprägel.
– Jag tycker om när kakorna är stora! Att man köper en gigantisk kaka eller bulle som man sedan delar på tre. Kärleksmumsen säljer vi ofantligt mycket av. Sedan bakar jag även egna muffins och kanelbullar som även de är modellen större.
Innehållet i muffinsen är också lite speciellt och är olika från dag till dag. Vad sägs om kokos, dumle, marshmallows, riven choklad eller jordgubbar?

Härliga tekakor och goda surdegsbröd

Fenix bageri kommer att baka alla konditorbitar, bakverk, tårtor och bröd.
– Vi kommer att plocka upp Fenix storsäljare tekakan och deras goda surdegsbröd. Tack vare att vi får brödet från Fenix kan jag öppna redan halv sju istället för tidigare klockan sju. Det är ju många som vill ha frallor, bröd och framförallt baguetter att ha med sig till jobbet.

”Det bästa caféet”

Bakom disken står Åsa Hanöls kollega Rebecca Körkkö och förbereder en baguette med kyckling- och curryröra till en kund. Utan att Söderås Journalen behöver fråga utbrister kunden:
– Det här är det bästa caféet med den bästa servicen!

Och på tal om service kommer Åsas Skafferi ha öppet sju dagar i veckan och till sommaren med utökad öppettid på söndagar.

Håll gärna utkik efter erbjudande på Facebook.
– Min förhoppning är att jag också ska kunna få ha en större uteservering. Det hade varit helt fantastiskt om folk hade kunnat sitta mer ut mot torget!