Willez slår ”flera flugor i en smäll”!

Willez slog ju igenom med buller och bång i Dansbandskampen 2010. Hur har detta påverkat deras liv? Hur har år 2011 varit? Och inte minst, hur ser framtiden ut?

Killarna tittade upp till oss på Adapt Media en förmiddag och vi fick svar på alla de frågor vi hade. Vem som sade vad är svårt att redogöra för i artikeln, alla var pratglada och engagerade så vi tar allt som ”Willez-uttalanden” helt enkelt!

Hösten 2010 kom ni tvåa i dansbandskampen, vad har ni gjort sedan dess?

– Första halvåret var vi ute på turné med vinnarbandet Elisas. Vi har också jobbat mycket med vår ”nya” buss och inrett den. Turnélivet kräver att man måste ha en ordentlig buss med möjligheter till övernattning och vila.
– Det har självklart också varit mycket jobb med vår nya platta Louisiana. Allting är ju nytt för oss. Vi ska både prestera, få nya erfarenheter och utvecklas samtidigt. Det är jättekul men allt tar sin lilla tid.
– På turnékartan har vi förutom många platser I Sverige också kunnat pricka in både Finland och Norge.

Många har väntat på er platta, varför har den dröjt så länge?

– Det finns många anledningar till det, en av dom är att det kommer att hända en sak i sommar och då kommer man att förstå varför det tagit så lång tid…

Och nu ska ni göra någon form av show/musikal i samband med releasefesten. Vad blir det?

– På vår nya platta kan man höra att det går en röd tråd mellan många av låtarna. Vi har I flera år haft en idé om att någon gång få göra något med både musik, dans och lite talade repliker däremellan. Nu har äntligen vår idé om att sätta upp en föreställning som går i musikalens tecken blivit verklighet.
– Eftersom nu plattan också är klar, och vi kunde fixa till vår ”musikal” samtidigt, tänkte vi att varför inte presentera alltihop på en gång! Och en fest är ju heller aldrig fel, så därför blev det bara helt naturligt att vi efter föreställningen gör en releasefest för vår nya platta Louisiana .
– Vi hoppas att många fans, vänner och inte minst våra sponsorer kommer och gör kvällen till ett minne för livet!

Vilken är er favoritlåt på skivan?

– Titelspåret ”Louisiana” och ”Julie”. Det finns tolv låtar på skivan, en har Linus skrivit, två är covers och resten har olika låtskrivare producerat. Bland dessa finns en del kända namn som Thomas G:son och Thomas Berglund. Dessa båda har tillsammans med Mats Larsson skrivit ”Ett, två, tre”.

Var kommer namnet ”Louisiana” ifrån?

– För att det är ballt! Vi ville inte ha någon klassisk dans-bandstitel som ”Hur ska det bli”, som ett av spåren på skivan heter. Vi gillar USA och rock´n roll!

För alla som gör detsamma och vill uppleva denna kväll tillsammans med Willez, så kan vi meddela att det hela äger rum I Hangar 85 på Ljungbyhed Park den 30 mars och biljetter finns att köpa på Willez hemsida, Hemköp i Ljungbyhed och Carlssons Kläder i Klippan.