Hallå där…

…Tobias Chilli, trollkarl, jonglör och akrobat som just tagit brons i ”Allmän magi” i svenska mästerskapen i trolleri.

Du kom trea i allmän magi, vad innebär det?

– Det finns olika kategorier inom trolleri. En kategori är till exempel ”close up” där man exempelvis trollar bort en penna mitt framför näsan på folk. Jag tävlade i kategorin ”allmän magi” med inriktning ”vanligt trolleri” där man gör en scenshow. Nio domare bedömde allt ifrån hur mycket applåder man fick, klädstil, rekvisitan till ”sleight of hand” som kan översättas till fingerfärdighet.

Vad vann du på tror du?

– Min show var annorlunda jämfört med de andras. De flesta var väldigt uppklädda och hade fin lugn musik, medan jag bar helt svarta kläder med en massa remsor, hade knallrött hår som stod rakt upp och hård musik. Jag blandade in mycket stunttricks: jag balanserade på en stor boll och trillade ner på ett bord som gick sönder. Jag trollade fram tennisbollar ur såpbubblor som jag sedan jonglerade med.

Vad var priset?

– Man vinner äran. Jag vill ju bli mästare – få stämpeln att man är bland de bästa i Sverige.

När började du intressera dig för trolleri?

– Jag var 16 år och gick på cirkusgymnasium i Gävle. Jag gjorde illa axeln många gånger och fick till sist operera den. Istället för att bara sitta hemma och glo 1,5 år under läketiden började jag lära mig trolleri.

Vilket är ditt favorittrick?

– Det trick som jag blivit mest känd för är när jag knyter skosnöre bara genom att skaka på foten. Men mitt roligaste och mest våghalsiga trick är när jag hugger mig själv i armen med en kniv och det börjar rinna blod. Jag tycker om att chockera! Sedan gör jag mycket jonglering och volter.

Du kommer uppträda under Blåkullekul i Ljungbyhed, vad kan publiken förvänta sig?

– Det kommer att vara ett utomhusframträdande med jong-lering, volter och trolleri, sedan tänkte jag överraska med en gorilla!

www.tobiaschilli.se kan du se Tobias tricks!