Ny medarbetare På Söderås Journalen

Under första halvan av 2012 kommer Söderås Journalens ordinarie skribent, Johan Wetterberg vara föräldraledig, och han (eller snarare jag, eftersom det är undertecknad vid pennan just nu…), är tillbaka på Adapt Media den 1 augusti nästa år. Under vintern och våren kommer därför du som läser det här istället att få stifta bekantskap med 27-åriga Helsingborgstjejen Charlotte Angel.

VVarför sökte du jobbet hos oss på Adapt Media/Söderås Journalen?

Jag är ju utbildad journalist, men är också intresserad av att skriva reklamtexter. Jag tycker om att vara kreativ och att ta ut svängarna i mitt skrivande, och då kändes vikariatet på Adapt Media som ett perfekt alternativ, för då får jag både göra tidningar och reklam.

Du är helsingborgare sedan födseln. Vad har du för relation till Klippan?

– Jag har inte varit här så jättemycket innan jag fick jobbet på Adapt Media. Vi har några avlägsna släktingar som bor i Klippan, så jag har varit här ett par gånger när jag var liten, men det minns jag inte så mycket av faktiskt. Det ska bli kul att arbeta i Klippan. Jag har jobbat lite på Lokaltidningen i Höganäs tidigare, så jag tycker det är kul att jobba på de lite mindre orterna.

Var kommer ditt skrivintresse ifrån?

– Det började redan i lågstadiet när vi skulle skriva berättelser och jag fick mycket beröm av lärarna. Då fick man ju någon sorts bekräftelse, och redan då började väl drömmen om att bli författare eller journalist. Sedan har det hängt i. Efter studenten pluggade jag till journalist i Lund, och blev färdig 2009.

Var kommer du närmast ifrån?

– Just nu arbetar jag som timvikarie på Scand-
lines båtar mellan Helsingborg och Helsingör, men jag har även haft sommarjobb som textredigerare på Hemmets Vecko-
tidning och Allers, och förutom Lokaltidningen i Höganäs har jag också varit krönikor på City, som är en lokal gratistidning i Helsingborg.

Och vad gör du när du inte jobbar då? Några speciella fritidsintressen?

– Jag älskar att gå på loppis! Det är en utmaning att göra fynd, och jag tycker det är kul att kolla på prylar. Jag vill gärna hitta något udda och speciellt som ingen annan har. Jag får be mina arbetskamrater på Adapt Media om de har några tips var jag kan göra fynd i Klippan!