God försäljning vid scouternas julmarknad

Lotterna i tombolan sålde slut, liksom de alltid så populära dörrkransarna. Därmed får man väl säga sig ha bevis för att julmarknaden vid Landsbygdsmuseet vid kyrkan i Kvidinge, i regi av Kvidinge KFUK-KFUM Scoutkår och Stödföreningen Kvidinge Scoutvänner blev lyckad.
– Att det var så ruskigt väder helgen innan, när det var många julskyltningar i området som blåste bort, var nog lite till vår fördel. Folk som inte kom i väg förra söndagen styrde nog kosan till oss istället, säger Jessica Thulinsson, sekreterare i Kvidinge KFUK-KFUM Scoutkår.

På samma ställe för första gången

Julmarknaden i Kvidinge är en tradition sedan många år. En rad olika föreningar och företag har funnits representerade genom åren, men på olika ställen. 2011 pratade man ihop sig och det bestämdes att man skulle ha samtliga medverkande på samma plats.
– Det är nog också en förklaring till att det blev en ökning av besöksantalet. Även om det inte varit så långt mellan oss tidigare så är det ju en fördel för folk att slippa åka till två ställen. Många har kanske valt bort det ena arrangemanget tidigare, tror Jessica Thulinsson.

Många storsäljare

Förutom lotter och dörrkransar kunde besökarna på julmarknaden även handla kaffe och våfflor, korv och hamburgare, men också Bingolottos skrapkalender, där man har nya vinstmöjligheter varje dag fram till julafton. Ytterligare en storsäljare är den klassiska scoutkalendern, där man varje dag drar av en lapp med dagens datum, och som ramas in av tolv klisterbilder med olika konstverk – ett för varje månad.