Unga band på Sågens oktoberfest

I lördags anordnades en musikalisk oktoberfest på Mötesplats Sågen. 10 olika band från såväl Skåne som Blekinge stod för underhållningen.
– Vi handplockade band från våra verksamheter i Skåne och Blekinge. Banden ingår i våra studiecirklar, och då kan det ju vara vettigt att ha ett mål i form av en konsert att träna för, säger Anders Nilsson, musikhandläggare på Studiefrämjandet.

Musikaliska broar

Förhoppningen med evenemang av det här slaget är att bygga musikaliska broar mellan de olika banden. Om man skapar mötesplatser i form av konserter av detta slag så inspireras förmodligen musikerna både av mötet med ”riktig” publik och med varandra.
– Dessutom kan det knänas mer på riktigt när man åker iväg en längre sträcka. Vi hade ett band här i lördags som kom ända från Karlskrona. Det är många mil att åka för att spela i 20 minuter, men de var väldigt nöjda i alla fall, säger Anders Nilsson.

Ingen publiksuccé

Tyvärr hittade inte riktigt publiken till Oktoberfesten på Mötesplats Sågen. Anders Nilsson beklagar det låga besökarantalet, men menar att det var en tuff helg att konkurrera på.
– Det är både Halloween och lönehelg, och då blir det svårare. Dessutom tror jag att det där med att träffas ”på riktigt” inte är lika viktigt för dagens ungdomar. Många kontaktar varandra via nätet istället.

Fortsätter satsningen

Anders Nilsson ger dock inte upp, utan Studiefrämjandet kommer fortsätta att satsa på unga musiker.
– Vi har haft ett flertal konserter här på sågen på måndag-, onsdag- och fredagskvällar, och då brukar det vara ganska mycket folk.