Callinaz gör succé på albumlistan

Dansbandet Callinaz från Klippan fortsätter att fira stora framgångar. Härom veckan släpptes debutalbumet ”Från mörker till ljus”, och efter några dagar ute i handeln kom glädjebeskedet: Albumet var under vecka 40 det åttonde mest sålda i Sverige.

– Det är helt otroligt! Vi hade inte ens tänkt tanken att vi kunde hamna på topplistan. Jag fick en chock när Per Winberg från vårt skivbolag ringde och berättade vad som hänt. Det kom faktiskt några glädjetårar måste jag erkänna, säger bandets sångerska Carolina Skaarup Olsson.

Sida vid sida med Veronica Maggio

Och läser man listan över de mest sålda albumen i Sverige för vecka 40 så är det skön läsning för alla med Klippananknytning. På platserna före Callinaz ligger bland annat Adele, Benny Anderssons Orkester och Veronica Maggio. Bandet lämnar också stora namn som Eric Saade, Johnny Logan bakom sig. Direkt efter skivsuccén märkte bandet av att något stort hade hänt.
– Vi får bättre skyltning i skivaffärerna, vilket förhoppningsvis gör att vi säljer ännu fler skivor. Sedan har ytterligare distributörer hört av sig och vill släppa skivan.

Båtspelningar i jul

Kalendern fylls hela tiden av nya spelningar, och inte ens under julen kommer Callinaz att vara lediga. Mellan den 21 och 24 december spelar man på Ålandsbåten Birka Paradise, och på juldagen byter man till Cinderella, en annan båt som även den trafikerar Stockholm-Mariehamn.
– Det känns lite konstigt att inte få fira jul med familjen som vanligt, men vi i bandet är ju som en familj vi också, så det kommer att bli hur kul som helst, säger Carolina Skaarup Olsson.

Signering på ICA Kvantum

Den 28 oktober kan Klippanborna få stifta närmare bekantskap med ortens senaste musiksensation – då signerar nämligen Callinaz sitt album på Ica Kvantum. Och det är inte helt omöjligt att man bjuder på lite musik när man ändå är på plats.
– Något litet akustiskt set ska vi förhoppningsvis få ihop, säger Carolina Skaarup Olsson.