Mycket på gång i Klöva hallar!

Västra Sönnarslövs Bygdeförening har under våren gjort en ordentlig invändig upprustning av Klöva Hallar – till största delen med hjälp av ideella krafter.
– Vi är mycket nöjda med resultatet. Nu blir det ännu roligare att kunna hälsa våra gäster välkomna antingen man vill dansa, ta del av andra aktiviteter eller hyra in sig för en fest, säger vice ordföranden Gunnar Olsson.

Nygammalt möblemang

Under arbetets gång har man bland annat lagt nytt golv, satt panel på väggarna samt målat och satt in en värmepump. Dessutom har man köpt in ett riktigt anrikt möblemang som härrör sig tillbaka till Klöva Hallars grundare, Gustaf Perssons tid.
– Vi såg en annons en tidning där man annonserade ut ett gammalt möblemang från Klöva Hallar. Det hade tydligen en gång stått på Gustaf Perssons kontor. Vi kastade oss på telefonen och köpte det på studs, säger Helén Sjöstrand, som ingår i festkommittén.

Gustaf Persson startade Klöva Hallar 1930, som under många år var en av Skånes populäraste festplatser. 1977 ödelades anläggningen av en brand. Västra Sönnarslövs Bygdeförening förvärvade tomten 1997, och återskapade Klöva Hallar i mindre skala. På pingstdagen 2000 hölls återinvigningen.

Storband, picknick och söndagsdans

Förutom de traditionella söndagsdanserna sommartid arrangeras diverse andra aktiviteter. I mitten av maj uppträdde Klippanbandet Lasakungen. Framöver, närmare bestämt den 30 juni, blir det gladjazz med Jazzin Jacks . Den 18 augusti kommer Öresound Youth Big Band, ungdomsstorbandet som spelar såväl traditionell storbandsmusik som rock och funk och den 29 september är det dags för Maylis Persson, präst och ”bondekompis”, att dela med sig av sin livserfarenhet. Både den 30 juni och den 18 augusti blir det utomhus med picknick om vädret tillåter.