Ljudbangen firar femårsjubileum

Massor av musik med lokal prägel – det är vad som gäller när Ljudbangen i år firar femårsjubileum på pingstafton den 11 juni. Då bjuder arrangerande Ljungbyheds IF nämligen på Torsson, Willez, Grapestompers, Sméns Baglomma och Cornelia Reimertz på Ljungavallen. Och bäst av allt: Man sänker priset på biljetterna!
– Köper man förköpsbiljetter blir de 50 kronor billigare i år än förra året, så ingen ska kunna komma och säga att det är för dyrt i alla fall, säger nöjde Ljudbangen-generalen Thorild Sandström.

Ersatte loppmarknaden

Det var när Ljungbyheds IF bestämde sig för att skrota den 30-åriga traditionen med loppmarknad 2007 som Ljudbangen föddes. Thorild Sandström hade haft tankar om att ordna ett musikevenemang istället under några år, och när det började bli svårt att få ideella krafter att ställa upp och fixa med loppmarknaden realiserade han istället sin idé om Ljudbangen.
– Det är mycket lättare att få folk att ställa upp med sin tid när det gäller att planera Ljudbangen. Det upplevs nog rent allmänt som ett roligare evenemang än loppmarknaden.

Viktig inkomstkälla

Ljudbangen blev alltså en stor framgång direkt. Men de senaste åren har man sett en liten nedgång i verksamheten. Därför valde Ljungbyheds IF att göra en omprioritering inför årets upplaga.
– I år går vi tillbaka till rötterna och försöker dra ner på ”rätt” kostnader. Och tack vare det kan vi sänka biljettpriset trots alla bra artister.
Klippans kommun har ställt upp och bidragit med 25 000 kronor till Ljudbangen. Resten av pengarna till arrangemanget hoppas Thorild Sandström få ihop med hjälp av ideellt arbete och sponsorinsatser.
– Ljudbangen är vårt största inkomstbringande arrangemang. Det är viktigt för en förening av vår storlek att hela tiden hitta nya sätt för att dra in pengar.

Willez gör ”comeback” i på hemmaplan

Artistprogrammet för årets festligheter är alltså brett, folkligt och lockar alla åldersgrupper. Torsson, som spelade på den allra första Ljudbangen 2007, återkommer på allmän begäran. Och så blir det den första stora spelningen på hemmaplan för Willez sedan deras succé i Dansbandskampen i vintras. Bandet har varit ute på turné tillsammans med sina TV-kollegor Elisas under våren, och då som närmast spelat på Sundspärlan i Helsningborg.
– Det känns riktigt kul att få hit Willez. De kommer att köra ungefär en och en halv timme, så då lär det bli fullt på dansbanan.