Lions tar över Klippanfestligheterna

Efter fyra framgångsrika år som Klippanfestenarrangörer tackade Bengt Wetterberg, Ulf Bengtsson, Eivor de la Cueva och Heléne Lindquist för sig efter fjolårets evenemang. Länge såg det ut som att det inte skulle bli något i år, men precis på sluttampen klev Lions in och tog över. Klippanfesten blir nu Klippanfestivalen, och hålls i år redan den 17-18 juni.
– Vi är mycket peppade för det här. Det känns jäkligt kul, och vi hoppas att Klippanborna hittar till stadsparken även i år. Alla andra kommuner i närheten har ju sin egen stadsfest, då måste vi i Klippan också ha vår kvar, säger Tommy Dahlman från Lions.

Kommunen och näringslivet bidrar

Precis som tidigare år ställer Klippans kommun upp med bidrag till festligheterna. Tommy Dahlman och Lionskollegan Sven Johansson hoppas att näringslivet också är pigga på att sponsra även i år.
– Vi har fått ta över sponsorregistret från den gamla arrangörskommittén, och det är vi mycket tacksamma för. De har gjort ett bra jobb de tidigare åren, och vi hoppas kunna fortsätta i samma anda, säger Sven Johansson.

Namnändringen till Klippanfestivalen

innebär dock inte så mycket för evenemanget i övrigt. När Klippanfestivalen var som populärast på 90-talet var den lokaliserad till området kring Åbyplan, men en återgång till detta koncept är inte aktuellt bara för att man tar tillbaka namnet.
– Vi kör på i stadsparken. Det är ett inarbetat koncept som vi vet att folk gillar, säger Sven Johansson.

Partyfabriken underhåller

I år blir det Partyfabriken som står för underhållningen i parken. Partyfabriken är ett koncept där ett och samma företag bokar artister och även står för mat och dryck i tälten under kvällen. Det blir en form av Wallmanskoncept, där artisterna både serverar och underhåller i intervaller under hela kvällen. Dessutom uppträder Smens Baglomma på fredagskvällen och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson på lördagskvällen.
– Både Hasse och Smens Baglomma är otroligt populära artister som alltid drar mycket folk på festivaler av det här slaget, säger Tommy Dahlman.

I övrigt blir det under dagtid bland annat framträdanden från familjen Wrambjer och blåsmusik från mässingssextetten Duvan från Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Dessutom återkommer den uppskattade talangjakten för ungdomar, plus att det blir något ytterligare för barnen. Exakt vad man kommer att bjuda på för de allra minsta är inte klart i skrivande stund.