Lars-Göran fick huset städat

När Söderås Journalen och Bosab Fastighetsförvaltning “härom numret” lottade ut en gratis-
städning fattade Lars-Göran Nilsson från Källna pennan och skickade in ett bidrag. Han städar själv huset i vanliga fall, men det är lögn att säga att han tycker det är särskilt kul – och slutresultatet blir väl sällan helt hundra-procentigt.
– Jag brukar plocka fram dammsugaren och dammvippan, och så luftar jag mattorna ibland, men det blir ju inte alltid så bra som man vill. Man går ju mest och flyttar runt dammet. Därför är det kul när man får hjälp av riktiga proffs. De gör ju det där dagligen, och då blir det ju mycket bättre också, konstaterar han.

Unik traktor

Lars-Göran Nilsson har aldrig tidigare skickat in något bidrag till Söderås Journalens tävlingar, oavsett vilken inriktning de har haft. Han största intresse är traktorer, och han äger faktiskt världens enda 25 cm förhöjda Ferguson-traktor – en pjäs som till och med uppmärksammats i ett reportage i Skånska Dagbladet. Men när Lars-Göran läste i Söderås Journalen att en gratisstädning skulle lottas ut bestämde han sig för att skicka in ett bidrag.
– Jag har en dålig axel, och har därför lite svårt att lyfta armarna för högt, så det hämmar lite när man städar.

Många tips

Huset i Källna fick en riktig ”helrenovering” med dammsugning, dammtorkning, torkning av golv och städning av toaletten. Lars-Göran fick många värdefulla tips som han tog till sig för framtiden.
– Jag ska i alla fall försöka att vara lite noggrannare nu, vi får väl se hur länge det varar, skrattar han.