God mat från grunden

Evas Catering har funnits i Stidsvig i över tio år. Ägaren Eva Svensson har haft samma inriktning ända sedan starten: Att leverera vällagad mat till alla möjliga tillfällen.
– Det kan vara alltifrån bröllop, studentfester och släktträffar till minnesstunder efter begravningar. Vi åker ut till kunderna med maten, men finns behovet kan vi även stanna och hjälpa till med servering, säger Eva Svensson.

Inspiration från barndomen

Förutom catering har man även servering av dagens lunch. Eva Svensson sätter en ära i att alltid försöka variera matsedeln så mycket som möjligt.
– Det är lätt hänt att man fastnar i samma rätter, men det undviker vi här. Vi blandar klassisk husmanskost med lite andra saker, men tonvikten ligger på det klassiska med någon form av ”twist”.

Var kommer då inspirationen ifrån? Eva Svensson pekar på två saker:
– Jag läser mycket mattidningar – där kan man hitta många nya goda recept. Sedan inspireras jag av den mat jag åt i barndomen.

Kom hit och ät lunch!

Trots att verksamheten har varit igång i över tio år och man har haft fullt upp nästan under hela den perioden har inte riktigt Klippanborna hittat till Evas Catering i den utsträckning som Eva Svensson önskar. Det aningen undanskymda läget i Stidsvig kan naturligtvis bidra till detta.
– Ibland när jag berättar för folk vad jag sysslar med så är det många som säger att ”det hade jag ingen aning om” eller ”jaså, vad kul, var ligger det någonstans?”. Det är lite synd. Många tror att det är krångligt att hitta hit, men det är det inte. Jag hoppas att fler ska få upp ögonen för oss i och med det här reportaget. Jobbar man i Klippan så tar det ju bara max tio minuter att köra hit och äta på lunchen.

Prisvärd lösning

Huvuddelen av kundkretsen är alltså cateringkunder – och dessa har av någon anledning haft lättare för att hitta Evas Catering. Som alltid i den här branschen får man många nya kunder på rekommendation från andra nya kunder. Dessutom har Evas Catering ett samarbete med ett antal begravningsbyråer när det gäller förmedling av catering till minnesstunder.
– Man får mycket för pengarna när man anlitar oss om cateringleverantör. Vi lagar bra mat från grunden, men utan att priserna går i taket, säger Eva Svensson.