Extra roligt på sommarlovet!

I sommar ordnar Teater Amabile och Kultur och fritidsförvaltningen i Klippans kommun ett dagläger för ungdomar mellan 11-15 år med inriktning mot dans, musik och teater. Med start den 16 juni och fem dagar framåt kommer 20 ungdomar att få prova på att stå på scen.
– Vi har funderat länge på att göra det här inom Teater Amabile, och nu när vi fick kommunen med oss var det bara att köra. Det ska bli spännande att se var det tar vägen. Blir det stor uppslutning hoppas vi att lägret ska bli årligen återkommande, säger Heléne Lindquist från Teater Amabile.

Dans, musik och teater

Inriktningen är alltså dans, musik och teater, och förutom Heléne Lindquist själv (som håller i teaterbiten) kommer även Charlotta Helgesen och Stine Skaarup att medverka som instruktörer. Charlotta Helgesen är danspedagog på Ann Wilsons Danscenter i Helsingborg, och Stine Skaarup arbetar som musiklärare och körledare.
– Det är två underbara tjejer som barnen kommer att avguda, det är jag säker på, konstaterar Heléne Lindquist.

Rätt i tiden

Kurstiden varje dag är mellan 10 och 15, men man träffas redan 9.30 för att äta frukost tillsammans. Därefter tar övningarna vid. Tanken är att ungdomarna ska repa in musikalnummer som spelas upp för föräldrar och övrig intresserad allmänhet på Sågen (dit hela lägret är förlagt) på onsdagskvällen den 22 juni.
– Det känns som helt rätt tillfället att göra det här nu, i kölvattnet efter gymnasieskolans Les Misérables-uppsättning och Tor Svenssons avskedskonserter på Snyggatorp under våren, menar Heléne Lindquist.