Ett ögonblick…

Christel Hjalmarsson, dagbarn-vårdare från Klippan som häromsistens belönades med Kristdemokraternas vitsippspris. Förutom att hon arbetar som dag-barnvårdare i hemmet har hennes familj i 25 år fungerat som stödfamilj till ett stort antal barn och ungdomar. Christel arbetar också ständigt och enträget för att utveckla barnomsorgen genom olika barnarrangemang.

Vad tänkte du när du fick beskedet om utmärkelsen?

– Jag blev smått chockad. Det är ju inte för att få priser som man håller på med det man gör, men det är så klart jättekul att bli uppskattad.

Varifrån kommer den ständiga viljan att hjälpa?

– Den ligger nog i släkten. Jag passade mina småsyskon när jag var yngre, och har passat barn i alla tider känns det som. Det ger mig väldigt mycket att arbeta med barn.

Vad gör du då när du känner för att koppla av och samla krafterna?

– Det blir väl att man åker iväg på någon semester, både med och utan de egna barnen. Det kan vara skönt att komma iväg och ladda batterierna lite.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är att få träffa barnen hela tiden. De är lika glada alltid och ger mig mycket energi.