Brohällans Blommor tillbaka igen!

Klassiska butiksnamnet Brohällans Blommor är tillbaka i Klippan igen. Den här gången med en riktig Brohällanveteran vid rodret.
– Det känns jättebra. Många av stamkunderna har varit på mig länge att jag skulle ta över eftersom jag varit här de senaste 20 åren. Tidigare har det inte passat, men det gjorde det den här gången, säger nya ägaren Eva Åberg.

Älskar sitt jobb

Brohällans Blommor gick ju i graven sommaren 2010 när Perstorpsbon Vincent Cafaxe tog över rörelsen och bytte namn till La vie en Rose. När han i vår valde att sälja för att satsa ännu hårdare på den restaurang han äger i Perstorp gick frågan till Eva Åberg, som tog sig en rejäl funderare.
– Jag älskar att jobba som florist, och alternativet till att ta över butiken hade ju varit att börja söka jobb någon annanstans. Jag trivs jättebra med att jobba på en liten ort som Klippan. Man får en helt annan närhet till sina kunder här än om man jobbar i en större stad, där allting blir så anonymt. Därför kändes det naturligt. Mina barn börjar bli lite större nu, så det passar bättre nu än vad det har gjort de andra gångerna butiken har bytt ägare.

God kamratskap bland personalen

Och ägarbyte har det blivit några gånger genom åren. Under de två decennier som gått sedan Eva började på Brohällan har hon arbetat under fem olika arbetsgivare. Att äga ”hela rasket” och vara ytterst ansvarig blir så klart en omställning, men inte någon stor sådan.
– Under Vincents tid var jag ju butikschef och rapporterade till honom, så det enda som tillkommer är egentligen att jag även sköter bokföringen och betalningen till leverantörerna.
Förutom det goda förhållandet med kunderna och det faktumet att hon älskar sitt jobb så finns det ytterligare en komponent som gör att Eva Åberg är så tillfreds med sin nya tillvaro: Arbetskamraterna.
– Vi har ju jobbat ihop i många år och kommer jättebra överens. Arbetar man i en liten firma kommer man varandra väldigt nära, och då är det viktigt att känna att man verkligen trivs ihop och att man kan lita på varandra.

Blommor, presenter och inredning

När det gäller inriktningen på butiken blir det inga större förändringar från hur det sett ut sedan Vincent Cafaxe tog över. Eva och hennes personal, som alla är utbildade florister, hjälper till med det mesta som har med blommor att göra – såväl när det gäller buketter som binderier eller snittblommor. Dessutom har man ganska mycket blommor för utesäsongen.
– Vi fortsätter även med att sälja presenter, smycken och inredning. Jag är själv konstnärligt intresserad och tycker det är kul att kunna erbjuda även andra produkter än blommor, säger Eva.